Aansluiting westelijke ringweg


Er komt een betere aansluiting tussen de westelijke ringweg van Groningen en de zuidelijke ringweg/A7. Het verkeer hoeft niet meer via de rotondes bij het Stadspark. De verkeerslichten bij de Leonard Springerlaan (MartiniPlaza) verdwijnen. Tot aan de Peizerweg krijgt de westelijke ringweg in beide richtingen een extra rijstrook. MartiniPlaza krijgt een eigen afrit voor verkeer vanuit het westen.

Waar zijn we nu mee bezig?

Wat gebeurt er daarna?

Om ruimte te maken voor de werkzaamheden, schuiven we in juni de verbindingswegen tussen het Vrijheidsplein en de rotondes bij Laan Corpus den Hoorn (beide richtingen) een stukje op. We plaatsen tijdelijke geluidsschermen en verwijderen de oude schermen.

Wat is er al gedaan?

September-december 2020: rioolleiding bij Leonard Springerlaan aangelegd
Bij de Leonard Springerlaan (MartiniPlaza) hebben we met een gestuurde boring een nieuwe persrioolleiding aangelegd, onder de westelijke ringweg door.

Mei 2020: fietstunnel Expositielaan-Concourslaan definitief dicht
De fietstunnel met traptreden tussen MartiniPlaza en Gasunie is definitief afgesloten. Fietsers kunnen gebruik maken van een tijdelijk fietspad langs de westzijde van de ringweg, bij de drafbaan.

Maart-april 2020: verbingsweg verbreed en geasfalteerd
De verbindingsweg van de westelijke ringweg richting Drachten is verbreed en geasfalteerd. Dat geldt ook voor de afrit 36a vanaf het Julianaplein.

Laatste nieuws:

Actuele werkzaamheden

Legenda

  • Werk in uitvoeringWerk in uitvoering

Vragen of klachten?

Neem contact met ons op.