Aansluiting westelijke ringweg


Er komt een betere aansluiting tussen de westelijke ringweg van Groningen en de zuidelijke ringweg/A7. Het verkeer hoeft niet meer via de rotondes bij het Stadspark. De verkeerslichten bij de Leonard Springerlaan (MartiniPlaza) verdwijnen. Tot aan de Peizerweg krijgt de westelijke ringweg in beide richtingen een extra rijstrook. MartiniPlaza krijgt een eigen afrit voor verkeer vanuit het westen.

Waar zijn we nu mee bezig?

Aan de oostzijde van de westelijke ringweg wordt de weg hoger. Hiervoor plaatsen we aan die kant de komende maanden EPS (piepschuim) blokken.

Wat gebeurt er daarna?

Na het plaatsen van de EPS blokken kunnen we verder bouwen aan de weg. We leggen een puinbaan, asfalt en plaatsen de weginrichting. Dit wordt uiteindelijk de weg van het Julianaplein richting de westelijke ringweg. Over een deel van deze piepschuim blokken komt 9 november de tijdelijke verbindingslus voor verkeer van Drachten naar de westelijke ringweg te rijden.

Wat is er al gedaan?

September-december 2020: rioolleiding bij Leonard Springerlaan aangelegd
Bij de Leonard Springerlaan (MartiniPlaza) hebben we met een gestuurde boring een nieuwe persrioolleiding aangelegd, onder de westelijke ringweg door.

Mei 2020: fietstunnel Expositielaan-Concourslaan definitief dicht
De fietstunnel met traptreden tussen MartiniPlaza en Gasunie is definitief afgesloten. Fietsers kunnen gebruik maken van een tijdelijk fietspad langs de westzijde van de ringweg, bij de drafbaan.

Maart-april 2020: verbingsweg verbreed en geasfalteerd
De verbindingsweg van de westelijke ringweg richting Drachten is verbreed en geasfalteerd. Dat geldt ook voor de afrit 36a vanaf het Julianaplein.

Laatste nieuws: