Aansluiting westelijke ringweg


Er komt een betere aansluiting tussen de westelijke ringweg van Groningen en de zuidelijke ringweg/A7. Het verkeer hoeft niet meer via de rotondes bij het Stadspark. De verkeerslichten bij de Leonard Springerlaan (MartiniPlaza) verdwijnen. Tot aan de Peizerweg krijgt de westelijke ringweg in beide richtingen een extra rijstrook. MartiniPlaza krijgt een eigen afrit voor verkeer vanuit het westen.

Waar zijn we nu mee bezig?

Aan de kant van het Vrijheidsplein wordt de westelijke ringweg hoger. Hiervoor plaatsen we de komende maanden EPS (piepschuim) blokken en betonnen muurtjes langs de weg.

Ter hoogte van de Leonard Springerlaan bouwen we aan een nieuw viaduct. In april leggen we de liggers op dit viaduct. Dit viaduct verbindt straks de Leonard Springerlaan weer met de ringweg.

Het oostelijke deel van het viaduct in het Stadspark is gesloopt. De palen voor de fundering zitten in de grond. Fietsers en voetgangers kunnen weer onder het viaduct door. Nu bouwen we dit deel van het viaduct weer op. In maart plaatsen we de betonnen kunstwerkpanelen en de liggers. Als dit deel aan het eind van 2023 klaar is kan het verkeer op de westelijke ringweg hier overheen rijden. We verplaatsen dan de rijbanen, waardoor het westelijke deel van het viaduct vrij komt.

Funderingspalen viaduct Concourslaan

Wat gebeurt er daarna?

Na het plaatsen van de EPS blokken kunnen we verder bouwen aan de weg. We leggen een puinbaan, asfalt en plaatsen de weginrichting. Dit wordt uiteindelijk de weg van het Julianaplein richting de westelijke ringweg.

Laatste nieuws: