221130 Vrijheidsplein & N370 Beeldnummer 00581

Aansluiting westelijke ringweg

Waar ben je naar op zoek?


Er komt een betere aansluiting tussen de westelijke ringweg van Groningen en de zuidelijke ringweg/A7. Het verkeer hoeft niet meer via de rotondes bij het Stadspark. De verkeerslichten bij de Leonard Springerlaan (MartiniPlaza) verdwijnen. Tot aan de Peizerweg krijgt de westelijke ringweg in beide richtingen een extra rijstrook. MartiniPlaza krijgt een eigen afrit voor verkeer vanuit het westen.

Waar zijn we nu mee bezig?

Aan de kant van het Vrijheidsplein wordt de westelijke ringweg hoger. Hiervoor plaatsen we de komende maanden EPS (piepschuim) blokken en betonnen muurtjes langs de weg. We brengen een puinbaan aan en leggen asfalt. We verbinden de westelijke ringweg met de nieuwe bocht voor het Mercure Hotel. 17 juli rijdt het verkeer hier overheen.

Ter hoogte van de Leonard Springerlaan bouwen we aan een nieuw viaduct. In april zijn de liggers op dit viaduct gelegd. Dit viaduct verbindt straks de Leonard Springerlaan weer met de ringweg.

Het oostelijke deel van het viaduct in het Stadspark is gesloopt en wordt weer opgebouwd. In maart plaatsten we de betonnen kunstwerkpanelen en de liggers. Als dit deel 17 juli klaar is kan het verkeer op de westelijke ringweg hier overheen rijden. We verplaatsen dan de rijbanen, waardoor het westelijke deel van het viaduct vrij komt en we die kant kunnen slopen en opbouwen.

Funderingspalen viaduct Concourslaan

Wat gebeurt er daarna?

Na het plaatsen van de EPS blokken kunnen we verder bouwen aan de weg. We leggen een puinbaan, asfalt en plaatsen de weginrichting voor de weg van het Julianaplein richting de westelijke ringweg.

September 2023 start de sloop en opbouw van het westelijke deel van het viaduct in Stadspark.

September 2023 maken we ook de rechtstreekse verbinding tussen de westelijke ringweg en de zuidelijke ringweg richting Drachten. Verkeer vanuit het noorden naar Drachten rijdt dan niet meer over de rotondes bij Laan Corpus den Hoorn.

Brieven

Een overzicht van de bewonersbrieven vindt u in de Bibliotheek.

Laatste nieuws:

Actuele werkzaamheden

Er zijn geen actuele werkzaamheden

Vragen of klachten?

Neem contact met ons op.

Brieven

Een overzicht van de bewonersbrieven vindt u in de Bibliotheek.