20240418 Vrijheidsplein - foto Rijkswaterstaat header - CG3A4358 RWSNN_Ring zuid ARZ (39)

Dit weekend geluidshinder bij Vrijheidsplein, ook in de nacht

John18 april 2024West


Komend weekend voeren we veel verschillende werkzaamheden uit in de buurt van het Vrijheidsplein. Een deel van deze werkzaamheden is gepland in de avonden en de nachten. Omwonenden kunnen hier geluidsoverlast van hebben, vooral de inwoners van Corpus den Hoorn-noord.

Het hele weekend werken we tussen het Vrijheidsplein en de dubbele rotonde Stadspark/Corpus den Hoorn. Dit gedeelte is dit weekend dicht voor autoverkeer vanwege de afsluiting bij Ring West. Vrijdagnacht beginnen we met het wegfrezen van het asfalt. Ook zagen we het asfalt in voor het aanbrengen van detectielussen. Beide werkzaamheden kunnen geluidsoverlast geven in de omgeving. Ook zaterdag overdag zijn we bezig met asfalt frezen.

Zondag brengen we bij het Vrijheidsplein, op de verbindingsboog van Ring West naar het Julianaplein, nieuw asfalt aan (zoab). Daarna brengen we ook de belijning aan.

Zondagnacht plaatsen we een portaal. Dat is de constructie waaraan verkeersborden komen te hangen. Bij de nachtelijke werkzaamheden kunnen de omwonenden ook hinder hebben van het licht van bouwlampen.

20240418 werkzaamheden Vrijheidsplein 160113
In het geel het werkgebied komend weekend.

Detectielussen

Het slijpen van de detectielussen bij het Vrijheidsplein is gepland op zaterdag, van 15.00 tot 19.00 uur. We brengen hier drie setjes lussen aan. Het slijpen van elk setje duurt ongeveer 15 minuten. Ook bij het Julianaplein brengen we zaterdag detectielussen aan. Daar gaat het om zes setjes, tussen 11.00 en 15.00 uur.

20240416 nieuwe planning detectielussen 132334
De planning van het inslijpen van detectielussen.

Lees ook: