20240417 verbindingsboog Ring West Julianaplein header - foto Aanpak Ring Zuid _104118

Komend weekend Ring West dicht vanaf Peizerweg tot Vrijheidsplein voor asfalteren laatste verbindingsboog

John17 april 2024West


Komend weekend gaan we de nieuwe verbindingsboog van Ring West naar het Julianaplein asfalteren. Ook de boog van Ring West richting Drachten krijgt definitief asfalt. Hiervoor moeten we een deel van de westelijke ringweg afsluiten. De ringweg is van vrijdagavond tot maandagochtend in één richting dicht van de Peizerweg tot aan het Vrijheidsplein.

In fase 2 van Operatie Ring Zuid is er hard gewerkt aan de laatste nieuwe verbindingsboog bij het Vrijheidsplein (bij de Gasunie). Dat is de boog vanaf de westelijke ringweg naar het Julianaplein. Op 27 april nemen we deze boog in gebruik. Een van de laatste stappen is het aanbrengen van de definitieve laag asfalt. Dat doen we komend weekend.

Tegelijk werken we dit weekend aan de boog van het Vrijheidsplein richting Drachten en aan de noordbaan van de ringweg. Hier brengen we de definitieve asfaltlaag aan, plaatsen we een nieuw portaal en slijpen we sleuven in het asfalt voor detectielussen.

Vanwege alle werkzaamheden  moet het meest zuidelijke deel van Ring West dit weekend dicht.

Omleiding

20240417 Ring West dicht
In het rood de afsluiting van Ring West en het al langer afgesloten deel tussen Vrijheidsplein en Julianaplein. In het groen de omleidingsroutes. Kaart: Groningen Bereikbaar.

De afsluiting begint vrijdagavond 19 april om 22.00 uur en duurt tot maandagochtend 22 april 06.00 uur. Het autoverkeer wordt omgeleid via het Hoendiep en de Johan van Zwedenlaan naar de A7 bij Hoogkerk. Verkeer richting het Martini Ziekenhuis kan ook via Hoogkerk omrijden, of via de A28 en afrit Groningen-Zuid.

240410-Ronde-Vrijheidsplein-April-2023-Raymond-Bos-Beeldnummer-00031-1
Op deze verbindingsboog van Ring West naar Julianaplein komt komend weekend de definitieve asfaltlaag. Foto: Raymond Bos.

Lees ook: