Ombouw vrijheidsplein


Het Vrijheidsplein, bij de Gasunie, verbindt de westelijke ringweg met de zuidelijke ringweg/A7. Dit plein wordt ongelijkvloers. Dat betekent dat de auto’s naar verschillende richtingen elkaar niet meer kruisen. Elke verkeersstroom heeft zijn eigen rijbaan. Dat komt de doorstroming en de veiligheid ten goede.

Waar zijn we nu mee bezig?

Maart-augustus 2021: viaduct deels renoveren, deels slopen en verbreden

Combinatie Herepoort gaat verder met het slopen en renoveren van het viaduct. Deze werkzaamheden bestaan uit boren, hakken, zagen, stralen en slopen. Voor het verbreden van het viaduct en voor de nieuwe oprit vanaf het Vrijheidsplein richting het Julianaplein gaan we palen en damwanden aanbrengen.

Maart - tot 2024 : bouwen oprit vanaf het Vrijheidsplein richting het Julianaplein

Combinatie Herepoort is hier begonnen met de fundering voor de nieuwe oprit vanaf het Vrijheidsplein richting het Julianaplein. De werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van de funderingspalen en damwanden.

Mei - september 2021: tijdelijke verbindingsweg van westelijke ringweg naar rotondes Laan Corpus den Hoorn

Combinatie Herepoort gaat een tijdelijke weg aanleggen zodat we de ombouw van het Vrijheidsplein buiten het verkeer kunnen uitvoeren. De werkzaamheden bestaan uit grond afgraven, puin aanbrengen, rioleringswerkzaamheden, asfalteren en markering aanbrengen. Eind september nemen we de nieuwe

Tot 2023: fiets- en voetpad afgesloten

Het voetpad en het fietspad onder het viaduct van het Vrijheidsplein door blijven dicht tot december 2023. Dit is nodig om de nieuwe oprit vanaf het Vrijheidsplein richting het Julianaplein aan te kunnen leggen.

Wat gebeurt er daarna?

Juni 2021: tijdelijke verbindingsweg aanleggen vanaf de zuidelijke ringweg naar de westelijke ringweg

Combinatie Herepoort gaat een tijdelijke weg aanleggen zodat we de ombouw van het Vrijheidsplein buiten het verkeer kunnen uitvoeren. De werkzaamheden bestaan uit grond afgraven, eps aanbrengen, puin aanbrengen, rioleringswerkzaamheden, asfalteren en markering aanbrengen. Eind september nemen we de nieuwe

Wat is er al gedaan?

Februari 2021: damwanden intrillen

Bij het Vrijheidsplein hebben we damwandplanken ingetrild voor de verbreding van het viaduct. Ook hebben we een betonrand ingezaagd.

Januari 2021: grond- en rioolwerkzaamheden

Op het Vrijheidsplein hebben we een middeneiland ingericht. We hebben grondwerkzaamheden en rioolwerkzaamheden uitgevoerd.

Februari-maart 2020: intrillen damwanden Gasunievijver

Bij de vijver bij de Gasunie hebben we damwandplanken ingetrild.

2018-2019: Renovatie viaduct Vrijheidsplein

In 2018 en 2019 hebben we het bestaande viaduct van de zuidelijke ringweg over het Vrijheidsplein gerenoveerd. We hebben het beton gerepareerd en het viaduct voorzien van een nieuwe coating.

Laatste nieuws: