logo_nieuwsbrief

Aanpak Ring Zuid | Operatie Julianaplein

11 februari 2022

Na maanden van voorbereiding is het vandaag om 20.00 uur eindelijk zo ver: Operatie Julianaplein gaat los. In dertien weken bouwen we een tijdelijk Julianaplein, om ruimte te maken voor de bouw van het nieuwe Julianaplein. De start van Operatie Julianaplein is weer een belangrijke mijlpaal voor het project Aanpak Ring Zuid. We rekenen erop dat inwoners van Noord-Nederland hun verantwoordelijkheid nemen door de auto te laten staan als dat mogelijk is, om zo samen een verkeerschaos te voorkomen.

Groningen krijgt dus een nieuw Julianaplein. Daarvoor gaat het huidige knooppunt op de schop en komt er een tijdelijke kruising. Tussen 11 februari en 9 mei worden verschillende rijrichtingen afgesloten. Dit levert 3 maanden lang ernstige verkeershinder op. De afsluitingen hebben grote gevolgen voor de hele stad Groningen. We verwachten ernstige verkeershinder op de omleidingsroutes, maar ook op veel andere wegen in en rond de stad. Houd hier rekening mee en laat zoveel mogelijk de auto staan. Werk thuis, als dat kan. Pak de fiets of maak gebruik het OV.

‘Spoed krijgt bij een stremming altijd voorrang’

20211221_jvk_julianaplein_groningen_johan_jos_004_bijgesneden

Een wegafsluiting of omleiding mag geen gevolgen hebben voor de bereikbaarheid van bewoners wanneer ze de politie, ambulance of brandweer nodig hebben. "Spoed krijgt bij een stremming altijd voorrang." Ook bij Operatie Julianaplein.

Stel je routevragen per WhatsApp aan Ask&GO

askgo

Tijdens Operatie Julianaplein is het autoverkeer in de stad veel drukker. Ook zijn bepaalde wegen afgesloten. Hoe kun je dan nog reizen van, naar, via of in Groningen? Stel je vraag via WhatsApp aan Ask & GO en krijg een routeadvies op maat!

Vooruitblik: fase 1 en fase 2 van Operatie Julianaplein

fase 1 2

Vrijdagavond 11 februari om 20.00 uur begint Operatie Julianaplein. Deze bestaat uit zes fases. Vrijdag 11 februari begint fase 1, maandag 14 februari gaat fase 2 van start.

Paviljoen Ring Zuid weer open

paviljoen

Nu de coronamaatregelen zijn versoepeld, kan ook ons informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid weer open! We heten je weer van harte welkom op donderdagen, vrijdagen en zaterdagen van 13.00 - 17.00 uur aan de Muntinglaan 2.

Meekijken met Operatie Julianaplein via webcam

webcam

Operatie Julianaplein is goed vanuit de luie stoel te volgen. Via onze website kun je de komende jaren de werkzaamheden bij het Julianaplein goed volgen via onze webcam.

De zes verkeersfases tijdens Operatie Julianaplein

zes fases

De komende werkzaamheden bij het Julianaplein brengen dertien weken lang afsluitingen met zich mee. Voor het verkeer gaat het om zes verschillende fases, waarbij steeds een deel van het verkeersplein is afgesloten, en één keer zelfs het hele Julianaplein.

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.