logo_nieuwsbrief

Nieuwsbrief Aanpak Ring Zuid

24 september 2021

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Deze belangrijkste toegangspoort van de stad dreigt dicht te slibben door de grote groei die Groningen doormaakt. De ombouw van de zuidelijke ringweg verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid. De planning is dat het project in 2024 klaar is. In deze video leggen we het project in twee minuten uit.

Oprit Corpus den Hoorn richting Drachten negen dagen dicht voor definitieve inrichting

oprit lcdh

De oprit vanuit Corpus den Hoorn naar Hoogkerk/Drachten (A7) is al enige tijd in gebruik, maar hij is eigenlijk nog niet helemaal klaar. Daarom sluiten we oprit af van vrijdag 24 september (22.00 uur) tot en met zondag 3 oktober (22.00 uur).

Aanpak Ring Zuid nodigt buren uit

burendag

Zaterdag 25 september doet Aanpak Ring Zuid weer mee met de landelijke Burendag. Deze dag sluit aan bij ons streven om een goede buur te zijn voor de bewoners in de omliggende straten van onze werkzaamheden.

Slimme vraag: waarom komen er haaientanden op de afrit bij Corpus den Hoorn?

SV

In het Paviljoen Ring Zuid staat de pachtige maquette van het project. Een van de meest gestelde vragen bij de maquette gaat over haaientanden die zijn ingetekend op de toekomstige afrit bij de Laan Corpus den Hoorn.

Groninger Architectuurprijs 2021 voor Geheugenbalkon bij Hereweg

architectuurprijs

Het Geheugenbalkon is in de prijzen gevallen. Afgelopen vrijdag gaf de vakjury van de Groninger Architectuurprijs dit nieuwe uitkijkpunt bij de Hereweg de hoogste beoordeling.

Nieuwe oprit vanaf Stettinweg (Driebond) geopend

stettingweg

Afgelopen week is de nieuwe oprit bij de Stettingweg (bedrijventerrein Driebond) opengesteld voor autoverkeer. Dit is een belangrijke mijlpaal voor het project Aanpak Ring Zuid.

Dertien weken ernstige verkeershinder door bouw tijdelijk Julianaplein van februari tot mei 2022

13

De bouw van het tijdelijke Julianaplein gaat gedurende dertien weken ernstige verkeershinder opleveren. Dit is in de periode van februari tot mei 2022.

STRAKS: de nieuwe verkeerssituatie rond het Julianaplein

straks

De ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen is een gigaklus. Wist je bijvoorbeeld dat het Julianaplein en de Brailleweg er straks heel anders uitzien? In dit filmpje kun je alvast de nieuwe situatie bekijken.

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.