20201019 header nieuwe oprit laan corpus den hoorn richting drachten a7 - foto Raymond Bos - Opening_nieuwe_oprit-16224

Oprit Corpus den Hoorn richting Drachten negen dagen dicht voor definitieve inrichting

John24 september 2021


De oprit vanuit Corpus den Hoorn naar Hoogkerk/Drachten (A7) is al enige tijd in gebruik, maar hij is eigenlijk nog niet helemaal klaar. Daarom sluiten we oprit binnenkort af. Dat is van vrijdag 24 september (22.00 uur) tot en met zondag 3 oktober (22.00 uur). We richten de oprit dan definitief in.

20210916 oprit Drachten Laan Corpus den Hoorn - foto Rijkswaterstaat - 0J9A1498 ARZ d.d. 16 sept 2021 (59)
De N7 gezien vanuit het westen, ter hoogte van de wijk Corpus den Hoorn (afslag Groningen-West). Links de oprit richting Drachten. Foto: Rijkswaterstaat.

De oprit vanaf Corpus den Hoorn/Stadspark richting Hoogkerk/Drachten is in oktober 2020 geopend. De oprit wordt gebruikt door het autoverkeer dat vanaf de westelijke ringweg of vanaf de Laan Corpus den Hoorn richting Drachten gaat.

In de negendaagse stremming gaan we de oprit volledig aansluiten op de N7. Hier liggen nu drie rijbanen, maar deze worden nog niet volledig gebruikt. We brengen hiervoor een tijdelijke deklaag aan. Verder plaatsen we geluidsschermen, barriers en de definitieve lichtmasten. In de zomer van 2022 zullen we nog de definitieve deklaag aanbrengen. Dat kan nu nog niet, omdat hiervoor alle rijstroken vrij van verkeer moeten zijn.

Verkeershinder

Verkeer vanaf de westelijke ringweg wordt omgeleid via het Hoendiep en de Johan van Zwedenlaan en kan in Hoogkerk de A7 oprijden. Automobilisten op de Laan Corpus den Hoorn kunnen naar de oprit van de A28 rijden, en via het Julianaplein richting het westen rijden. Zie ook het artikel Oprit naar A7 richting Drachten dicht op de website van Groningen Bereikbaar.

Overlast

Omwonenden kunnen geluidshinder van de werkzaamheden ondervinden. We werken hier zowel overdag als ‘s nachts.

Deze werkzaamheden horen bij deelproject Aanpassing aansluiting Corpus den Hoorn.


Lees ook: