Aanpassing aansluiting Corpus den Hoorn


Laan Corpus den Hoorn krijgt een nieuwe aansluiting op de ringweg/A7. Er komen nieuwe op- en afritten. De rotondes blijven bestaan, maar worden veel rustiger. Het verkeer vanuit Drachten naar de westelijke ringweg (en andersom) komt hier niet meer langs. Dat betekent dat de wijk Corpus den Hoorn en ook het Martini Ziekenhuis beter bereikbaar worden.

Waar zijn we nu mee bezig?

Vanaf 2020: voorbouw viaduct Laan Corpus den Hoorn

In 2020 is Combinatie Herepoort gestart met de voorbouw van de verbreding (het dek) van het viaduct over de Laan Corpus den Hoorn. Deze bouwen we in de berm bij de Jan Evert Scholtenlaan. Eerst hebben we het noordelijke dek gebouwd en daar bovenop bouwen we de verbreding voor het zuidelijke dek.

Mei tot januari 2022: aanleg afrit naar rotondes Laan Corpus den Hoorn

Tussen de nieuwe oprit richting Drachten en de zuidelijke ringweg in bouwen we een nieuwe afrit in de vorm van een hoefijzer.

Vanaf februari 2021: rijbanen verleggen en palen aanbrengen

We brengen palen aan in de grond in het midden van de rotondes.  Daarnaast brengen we palen aan in de grond aan de west- en oostzijde van het viaduct (de landhoofden) om daarna de definitieve en tijdelijke damwanden aan te brengen zodat we hier veilig de grond kunnen afgraven. Op deze palen en de definitieve damwanden komt straks de verbreding van het viaduct te liggen.

Wat gebeurt er binnenkort?

Juni 2021: inrijden dek noordzijde en inhijsen dek zuidzijde

In Juni gaan we het voorgebouwde dek voor de noordzijde op zijn plek rijden. Het dek voor de zuidzijde ligt hier dan nog bovenop. Zodra de noordzijde op zijn plek ligt gaan we het dek voor de zuidzijde met een kraan over de zuidelijke ringweg heen op zijn plek hijsen.

Wat is er al gedaan?

November 2020: aanbrengen zand voor nieuwe afrit

Nu de nieuwe oprit vanaf de rotonde richting Drachten in gebruik is genomen, kunnen we de oude oprit weghalen. Op deze plek leggen we zand aan als ondergrond voor de nieuwe afrit op deze plek. Het zand moet eerst enige tijd inklinken.

Oktober 2020: afronding nieuwe oprit richting Drachten (A7)

Op 19 oktober 2020 is de nieuwe oprit richting Drachten opengesteld voor verkeer. Deze ligt dichter bij de voetbalvelden van Velocitas 1897 dan de oude oprit. De laatste werkzaamheden waren in het weekend van 17-18 oktober.

Maart-april 2020: Zand aangebracht voor nieuwe op- en afritten

Bij de Laan Corpus den Hoon is zand aangebracht als ondergrond voor de nieuwe op- en afritten. Dit zand moet enige maanden inklinken.

Februari-april 2020: Verbreden op- en afritten en asfalteren rotondes

De huidige op- en afritten bij de Laan Corpus den Hoorn zijn verbreed. Ook zijn de rotondes geheel geasfalteerd. Daardoor ontstaat ruimte om het verkeer rond de werkzaamheden te leiden.

Laatste nieuws:

Actuele werkzaamheden

Legenda

  • Werk in uitvoeringWerk in uitvoering

Vragen of klachten?

Neem contact met ons op.

Bewonersbrieven