Aanpassing aansluiting Corpus den Hoorn


Laan Corpus den Hoorn krijgt een nieuwe aansluiting op de ringweg/A7. Er komen nieuwe op- en afritten. De rotondes blijven bestaan, maar worden veel rustiger. Het verkeer vanuit Drachten naar de westelijke ringweg (en andersom) komt hier niet meer langs. Dat betekent dat de wijk Corpus den Hoorn en ook het Martini Ziekenhuis beter bereikbaar worden.

Waar zijn we nu mee bezig?

Er zijn op dit moment geen werkzaamheden.

Wat gebeurt er binnenkort?

De rotondes en de zuidelijke ringweg worden verder afgewerkt.

Wat is er al gedaan?

Eind 2022: nieuwe afrit van Drachten richting het Vrijheidsplein

De nieuwe afrit van Drachten richting het Vrijheidsplein is 7 juli open gegaan voor verkeer.

De zuidelijke ringweg wordt verder afgewerkt met de definitieve inrichting. Op een deel van het traject is dit al te zien. Er staan bomen en rozenstruiken en de definitieve verlichting staat al in de middenberm.

Zomer 2022: aanbrengen definitieve deklaag oprit

In de zomer van 2022 brengen we de definitieve deklaag aan op de oprit richting Drachten. Hiervoor moeten alle rijstroken vrij van verkeer zijn.

Mei tot januari 2022: aanleg afrit naar rotondes Laan Corpus den Hoorn

Tussen de nieuwe oprit richting Drachten en de zuidelijke ringweg in bouwen we een nieuwe afrit in de vorm van een hoefijzer.

September-oktober 2021: Definitief inrichten oprit richting Drachten

We gaan de oprit, die in oktober 2020 is geopend, volledig aansluiten op de N7. We brengen hiervoor een tijdelijke deklaag aan. Verder plaatsen we geluidsschermen, barriers en de definitieve lichtmasten.

Juli 2021: inrijden dek noordzijde en inhijsen dek zuidzijde

In juli hebben we het voorgebouwde dek voor de noordzijde op zijn plek gereden. Het dek voor de zuidzijde lag hier nog bovenop. Nadat de noordzijde op zijn plek lag, hebben we het dek voor de zuidzijde met een kraan over de zuidelijke ringweg heen op zijn plek gehesen.

Februari-mei 2021: rijbanen verleggen en palen aanbrengen

We hebben extra palen aangebracht en daarna damwanden geplaatst om veilig de grond te kunnen afgraven. Op deze palen en de definitieve damwanden is de verbreding van het viaduct gelegd.

2020-2021: voorbouw viaduct Laan Corpus den Hoorn

In 2020 is Combinatie Herepoort gestart met de voorbouw van de verbreding (het dek) van het viaduct over de Laan Corpus den Hoorn. Deze hebben we gebouwd in de berm bij de Jan Evert Scholtenlaan. Eerst hebben we het noordelijke dek gebouwd en daar bovenop de verbreding voor het zuidelijke dek.

November 2020: aanbrengen zand voor nieuwe afrit

Nu de nieuwe oprit vanaf de rotonde richting Drachten in gebruik is genomen, kunnen we de oude oprit weghalen. Op deze plek leggen we zand aan als ondergrond voor de nieuwe afrit op deze plek. Het zand moet eerst enige tijd inklinken.

Oktober 2020: afronding nieuwe oprit richting Drachten (A7)

Op 19 oktober 2020 is de nieuwe oprit richting Drachten opengesteld voor verkeer. Deze ligt dichter bij de voetbalvelden van Velocitas 1897 dan de oude oprit. De laatste werkzaamheden waren in het weekend van 17-18 oktober.

Maart-april 2020: Zand aangebracht voor nieuwe op- en afritten

Bij de Laan Corpus den Hoon is zand aangebracht als ondergrond voor de nieuwe op- en afritten. Dit zand moet enige maanden inklinken.

Februari-april 2020: Verbreden op- en afritten en asfalteren rotondes

De huidige op- en afritten bij de Laan Corpus den Hoorn zijn verbreed. Ook zijn de rotondes geheel geasfalteerd. Daardoor ontstaat ruimte om het verkeer rond de werkzaamheden te leiden.

Laatste nieuws: