20240620 240530-Werkzaamheden-Botrotondes-Groningen-Raymond-Bos-Beeldnummer-00001-1 header

Toegangsweg naar Stadspark dicht voor autoverkeer voor definitieve inrichting

John20 juni 2024West


De toegangsweg vanaf de dubbele rotonde bij Corpus den Hoorn naar het Stadspark heet de Jan Evert Scholtenlaan. We werken hier aan de definitieve inrichting van het fiets- en voetpad aan de oostzijde van de weg. Vanaf 1 juli tot 30 augustus is de Jan Evert Scholtenlaan in beide richtingen dicht voor autoverkeer. Het Stadspark blijft per auto bereikbaar via de Peizerweg.

Update: eerst zou de weg op 24 juni dicht, dat is uitgesteld tot 1 juli.

Vanuit de lucht gezien lijkt de dubbele rotonde bij Corpus den Hoorn en Stadspark op een hondenbot. Vandaar dat de rotonde ook wel ‘botrotonde’ heet. Via deze botrotonde kan het autoverkeer vanaf de A7/N7 de wijk Corpus den Hoorn en het Stadspark bereiken. Van 6 mei tot 30 augustus werken we aan deze botrotonde en de Jan Evert Scholtenlaan.

20240620 CG3A6724 RWSNN_Ring zuid ARZ (26) - foto Rijkswaterstaat
De botrotonde uit de lucht gezien. De foto is van eind mei, de wegafzettingen zijn goed zichtbaar. Foto: Rijkswaterstaat.

In mei zijn we begonnen met het aanpassen van de westzijde van de botrotonde. Hiervoor is de botrotonde aan de westzijde afgesloten, inclusief de afrit Groningen Corpus 36a. Ook hebben we onze bouwplaats langs de Jan Evert Scholtenlaan opgeruimd. We richten hier nu het nieuwe fiets- en voetpad aan de oostzijde van de weg in. In de eerste fase van deze werkzaamheden, van 6 mei tot 1 juli, is de Jan Evert Scholtenlaan in zuidelijke richting (het Stadspark uit) afgesloten. Vanaf maandag1 juli tot en met 30 augustus is de Jan Evert Scholtenlaan in beide richtingen dicht.

Wil je tussen 1 juli en 30 augustus het Stadspark met de auto in, dan kun je rijden via de Campinglaan (zie de groene pijl in de afbeelding hieronder). Hiervoor is de verkeerssituatie aangepast, tot nu toe was dit geen route voor auto’s. Je kunt het Stadspark weer verlaten via de Concourslaan bij het Gasunie-gebouw (gele pijl).

20240620 Jan Evert Scholtenlaan dicht_v2 - kaart GB
In het rood de afsluiting van de Jan Evert Scholtenlaan van 1 juli tot 30 augustus. De groene pijl geeft aan hoe je in deze periode het Stadspark in kunt rijden. De gele pijl laat zien hoe je het park uitrijdt.

Vervolg

De oostzijde van de botrotonde passen we van 27 juli tot 23 augustus aan. De oostzijde van de botrotonde is in die periode afgesloten, inclusief de oprit richting het Julianaplein en naar de westelijke ring en de verbinding vanaf de Concourslaan. Ook het fietspad bij de botrotonde is in die periode afgesloten. Voor fietsers is vanaf 27 juli het fietspad tussen Martiniplaza en het Leonardo Hotel weer geopend.

Van 23 augustus tot 30 augustus brengen we de deklagen en belijning aan en werken we de laatste puntjes af. Daarvoor is de hele botrotonde, inclusief het fietspad en alle op- en afritten afgesloten. Dit betekent dat de afslag naar het Martini Ziekenhuis en Corpus den Hoorn en ook de verbindingsweg tussen Concourslaan en de botrotonde zijn afgesloten van 23 tot 30 augustus.

Na 30 augustus gaan de wegen weer open. De planning is onder voorbehoud.


Lees ook: