Aanpak Ring Zuid | 7 juni 2024 | Algemeen

7 juni 2024

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Dit project verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

In deze editie onder andere:

>> Komende week gaan we maandag, dinsdag en woensdag palen heien langs de A28. We bouwen de heistelling steeds na de ochtendspits op. Zo is er minder overlast voor omwonenden en voor het verkeer.

>> De sloop van de oude ringweg gaat hard. Twee fotoalbums laten het zien, een vanaf de grond en een vanuit de lucht.

>> Uit de voortgangsrapportage van Operatie Ring Zuid blijkt dat het steeds drukker wordt op de weg in Groningen. We roepen iedereen op om als het kan de auto te laten staan.

>> Zaterdag 8 juni is het Dag van de Bouw. Je bent van harte welkom in ons informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid aan de Muntinglaan 2.

Inheien palen bij A28 volgende week buiten ochtendspits om

20240606 Werkzaamheden A28 week 47 Raymond Bos - 0056-52

Van maandag 10 juni tot en met woensdag 12 juni gaan we langs de A28 palen inheien voor de nieuwe geluidsschermen. Tijdens deze werkzaamheden is op de A28 voor het verkeer richting de stad één rijstrook afgesloten. In de ochtendspits is de rijstrook wel beschikbaar.

Update Operatie Ring Zuid #11: Verkeer neemt toe | Sloop viaduct Hereweg-westzijde begonnen

20240606 - voortgang ORZ 11 - CG3A6724 RWSNN_Ring zuid ARZ (54)

Groningen Bereikbaar en Aanpak Ring Zuid brengen elke week een voortgangsbericht uit over Operatie Ring Zuid. Vandaag nummer 11. Operatie Ring Zuid bevindt zich in fase 4. In deze update informeren we over de periode 29 mei tot en met 5 juni. We kijken terug op het verkeersbeeld en op de werkzaamheden.

Fotoalbum: Sloop oude ringweg | 31 mei 2024 | Foto's: Raymond Bos

240531-Sloopwerkzaamheden-van-de-oude-ringweg-in-Groningen-Raymond-Bos-Beeldnummer-00024

Jarenlang hebben we in Groningen over de zuidelijke ringweg gereden. Nu wordt de ringweg gesloopt, tussen Julianaplein en Europaweg. Dit deel van de ringweg is niet meer nodig omdat we straks door de verdiepte ligging kunnen rijden. De sloop van de ringweg brengt voor de omwonenden ernstige overlast met zich mee. Waar de ringweg al is verdwenen, valt op hoeveel ruimte er overblijft.

Fotoalbum: Sloop ringweg ook zichtbaar vanuit de lucht | 31 mei 2024 | Foto's: Rijkswaterstaat

CG3A6724 RWSNN_Ring zuid ARZ (14)

Tussen de Europaweg en het Julianaplein zijn we bezig met het slopen van de oude ringweg. Straks rijdt het verkeer hier door de verdiepte ligging. Hoe snel de sloop gaat, is misschien wel het beste te zien vanuit de lucht. Rijkswaterstaat maakte op vrijdag 31 mei een mooie reportage tijdens de gebruikelijke inspectievlucht. We vliegen mee, van Europaweg tot Julianaplein.

Operatie Ring Zuid: vaststaan of meebewegen, wat doe jij?

Keyvisual_kernboodschap_Liggend_16-9 (2)

Operatie Ring Zuid van 22 maart - 2 september. De werkzaamheden leveren ernstige en onvermijdelijke verkeershinder op in de hele stad. Werk daarom thuis, als dat kan. Pak de fiets of reis met het OV.

Meewerken aan Operatie Ring Zuid: we kunnen het allemaal

3

Automobilisten die tijdens Operatie Ring Zuid door de stad Groningen rijden, krijgen te maken met verkeersopstoppingen en vertragingen. Aanpak Ring Zuid en Groningen Bereikbaar roepen iedereen op: vertrek op tijd, bewaar je geduld en houd je aan de verkeersregels. Zoals we met rijles hebben geleerd: rijd pas een kruispunt op als je zeker weet dat je hem kunt oversteken. Tip: Rondje Ring is sneller en relaxter dan dwars door de stad.

Paviljoen, Beleefplein en fietsexcursies tijdens Dag van de Bouw 8 juni

20240523 - aankondiging Dag van de Bouw - 20230617_JvK_dag van de bouw_03

Op zaterdag 8 juni (van 10.00 tot 16.00 uur) heten we je van harte welkom op de Dag van de Bouw. Ga mee met een van de fietsexcursies of kom langs op het Beleefplein bij Paviljoen Ring Zuid.

Informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid

Aanpak Ring Zuid Burendag 25sept21 - Mariska de Groot - websize-1016

In ons informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid kun je terecht voor alles wat je wilt weten over Operatie Ring Zuid. Je vindt er de meterslange maquette, filmpjes, foto's en informatiemateriaal. Onze voorlichters helpen je graag om antwoord te vinden op jouw vragen.

Muntinglaan 2
Geopend: woensdag, donderdag en vrijdag van 13.30 uur tot 16.00 uur.

Zandbak

20240605 zand speelplaats de zaayer

Tot slot nog dit. Onze mannen op de bouw zagen kinderen uit De Zaayer dagelijks spelen op een stukje zand naast de bouwhekken.

Het zijn stoere mannen, maar ze hebben een klein hartje. Daarom hebben ze de hekken aan de kant geschoven en een kuub zand gedoneerd. Zo is voor deze kinderen een kleine speeltuin gecreëerd. Misschien de bouwvakkers van later...

Meer informatie

  • De actuele afsluitingen voor het autoverkeer vind je op de pagina Wat is dicht?.
  • Waar kun je op de fiets wel en niet langs? Dat zie je op de pagina Fietsafsluitingen van Groningen Bereikbaar.
  • Wat is de planning van de sloop van de oude ringweg? Raadpleeg ons spoorboekje.
  • Bekijk de laatste bewonersbrieven in onze bibliotheek.
  • Vragen over werkzaamheden, verkeer en bereikbaarheid? Stel ze gemakkelijk via Loket Verkeer & Werkzaamheden

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.