20240523 - aankondiging Dag van de Bouw header - 20230617_JvK_dag van de bouw_03

Paviljoen, Beleefplein en fietsexcursies tijdens Dag van de Bouw 8 juniWegen saai en grijs? Niet de zuidelijke ringweg, die gaat van grijs naar groen! Nieuwe aansluitingen, extra rijstroken en ongelijkvloerse kruisingen, een verdiepte ligging… Onze bouwers maken van de ringweg een groene weg voor iedereen. Op zaterdag 8 juni (van 10.00 tot 16.00 uur) kun je het zelf ervaren op de Dag van de Bouw. Ga mee met een van de fietsexcursies of kom langs op het Beleefplein bij Paviljoen Ring Zuid.

Update 6 juni: aanmelden voor de fietsexcursies is niet meer mogelijk

Paviljoen Ring Zuid

Uiteraard is tijdens de Dag van de Bouw ons Paviljoen Ring Zuid (Muntinglaan 2) open. Hier vind je de enorme maquette die laat zien hoe het gaat worden. Ook kun je nieuwe ringweg in 3D bekijken. Onze voorlichters leggen alles uit en hebben antwoord op al je vragen. Koffie en thee is gratis en je krijgt er ook wat lekkers bij.

Beleefplein

De straat voor Paviljoen Ring Zuid aan de Muntinglaan wordt tijdens de Dag van de Bouw omgetoverd tot een Beleefplein. Hier is van alles te beleven en te doen voor jong en oud. Kinderen kunnen hun eigen ringweg bouwen, happy stones kleuren en geschminkt worden. Ook is er een spannende speurtocht uitgezet, met leuke prijzen. Je kunt (gratis) wat lekkers halen bij een van de foodtrucks en op een smoothiefiets je eigen sapje bij elkaar fietsen.

20230617_JvK_dag van de bouw_30
Ook vorig jaar vermaakten de allerjongsten zich prima op de Dag van de Bouw. Foto: Jeroen van Kooten.

Fietsexcursies

Het aanmelden voor de fietsexcursies is niet meer mogelijk!

Vanuit het Paviljoen kun je onder begeleiding van een gids en op je eigen fiets twee fietsexcursies maken. Bij de Bouwplaatsexcursie fiets je langs de bouwplaatsen bij het Julianaplein en de verdiepte ligging. Vanaf de uitkijkpunten kijk je bovenop de werkzaamheden. Bij de Sloopexcursie bekijk je hoe we op verschillende plekken de oude ringweg afbreken. Je ziet hoe snel de werkzaamheden gaan en je kunt je verwonderen over hoe de omgeving hierdoor verandert. Beide fietsexcursies duren ongeveer anderhalf tot twee uur.

Bouwplaats

Vanwege Operatie Ring Zuid is het helaas niet mogelijk de bouwplaatsen zelf op te gaan. Overal wordt nog hard gewerkt om op maandag 2 september de ringweg te kunnen openen. We streven ernaar dat de inwoners van Groningen nog voor de opening van de nieuwe ringweg de kans krijgen het asfalt te betreden. Bij de fietsexcursies kun je nu al heel dicht bij de bouwplaatsen van het Julianaplein en de verdiepte ligging komen. Je kunt goed zien hoe ver we zijn en hoe het werk opschiet.

Dag van de Bouw 2024

Dag van de Bouw is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij bouw- en infrabedrijven hun bouwplaatsen openstellen voor publiek. Jong en oud kunnen dan ontdekken wat er komt kijken bij het bouwen van onder andere huizen, wegen, ziekenhuizen, sluizen, dijken en stations. In Groningen bouwen we in het project Aanpak Ring Zuid midden in de stad een nieuwe ringweg over een lengte van 14 kilometer. De nieuwe zuidelijke ringweg zorgt voor een betere bereikbaarheid, laat het autoverkeer vlotter doorstromen, verbetert de verkeersveiligheid en bevordert de leefbaarheid in de omliggende wijken.

Bezoek

Kom op de Dag van de Bouw lopend op de fiets, want het aantal parkeerplaatsen is zeer beperkt. Het Paviljoen is goed bereikbaar voor mensen met een beperking.


Lees ook: