Nieuwsbrief Aanpak Ring Zuid

31 maart 2023

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Dit verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

In deze nieuwsbrief onder andere de vele werkzaamheden dit weekend, die voor afsluitingen zorgen. Vanaf het Julianaplein is het vanaf vanavond niet meer mogelijk direct naar de westelijke ringweg te rijden. Dit blijft 3,5 maand zo. We bouwen aan het Vrijheidsplein namelijk de nieuwe verbindingsboog af. Ook zijn er afsluitingen op de ringweg en de A28. Kijk voor een overzicht

Afbouw verbindingsboog Julianaplein richting westelijke ringweg van start

Tot half juli bouwen we de nieuwe verbindingsboog af aan de noord-oostzijde van het Vrijheidsplein (bij Mercure Hotel en MartiniPlaza). Om dit veilig te kunnen doen, is afrit 36 Groningen-West vanaf het Julianaplein naar de westelijke ringweg dicht van zaterdagochtend 1 april (06.00 uur) tot maandagavond 17 juli (22.00 uur). Het autoverkeer wordt omgeleid via Hoogkerk en de Peizerweg.

Dit weekend plaatsen liggers viaduct Leonard Springerlaan

20230323 CG3A1040 ARZ d.d. 23 maart 2023 (87) - foto Rijkswaterstaat

Op de westelijke ringweg bouwen we een nieuw viaduct over de Leonard Springerlaan (bij MartiniPlaza).Op zaterdag 1 en zondag 2 april gaan we hier liggers plaatsen. Dit zijn de liggende delen van het viaduct. Om dit veilig te kunnen doen, is op zondag 2 april de westelijke ringweg dicht in zuidelijke richting, vanaf de oprit vanuit de Zeeheldenbuurt (oprit 18) tot aan het Vrijheidsplein.

Oprit vanaf Laan Corpus den Hoorn richting Vrijheidsplein donderdag weer open

De oprit vanaf de botrotondes bij Laan Corpus den Hoorn richting het Vrijheidsplein gaat donderdag 30 maart om 19.00 uur weer open. Ook het naastgelegen fietspad is dan weer open. De afsluitingen waren nodig vanwege het plaatsen van de fundering voor geluidsschermen en rioolwerkzaamheden.

Het dek van een verbindingsboog bouwen? Hoe dan?

Op onze webcam bij het Julianaplein is goed te zien dat de eerste verbindingsboog, voor verkeer vanaf Hoogezand naar Assen, al flink opschiet. Deze week storten we een deel van het dek. We maken hierbij gebruik van een ‘rijdende tafel’, om sneller te kunnen werken.

Definitieve verkeersborden A28 in het Duits

20230326 Devinitief inrichten A28 Raymond Bos Beeldnummer 07092

Komend weekend is de A28 voor het derde en laatste weekend op rij dicht. We gaan hier zaterdag onder andere de definitieve nieuwe verkeersborden plaatsen voor het verkeer richting het zuiden. Door een misverstand hebben we per ongeluk Duitstalige borden besteld. We verwachten dat dit voor de weggebruikers geen grote problemen oplevert.

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.