20230326 Devinitief inrichten A28 Raymond Bos header Beeldnummer 07092

Definitieve verkeersborden A28 in het Duits

John31 maart 2023Julianaplein


Komend weekend is de A28 voor het derde en laatste weekend op rij dicht. We gaan hier zaterdag onder andere de definitieve nieuwe verkeersborden plaatsen voor het verkeer richting het zuiden. Door een misverstand hebben we per ongeluk Duitstalige borden besteld. We verwachten dat dit voor de weggebruikers geen grote problemen oplevert.

De aannemerscombinatie, met daarin twee Duitse bedrijven, heeft zijn vaste adressen voor het bestellen van verkeersborden. Per ongeluk is de bestelling voor de borden naar een bedrijf in Duitsland gegaan. Toen deze week de nieuwe verkeersborden voor de A28 werden afgeleverd, werd de fout ontdekt.

20230401 bord A28 in het Duits
Een van de nieuwe verkeersborden op de A28.

Het Martini Ziekenhuis is op de nieuwe borden aangeduid als Martini Krankenhaus. Wie de A28 naar het zuiden neemt, rijdt richting Groningen-Süd, Haar, Der Punkt, Aßen, Schlagel en Die Zwol. Bij de N34 kan de automobilist richting Südlaren en Gießen.

Omdat de borden dit weekend langs de A28 geplaatst moeten worden, is er geen tijd meer om nieuwe borden te laten maken. De definitieve verkeersborden voor het verkeer richting de stad (onder andere richting de 'Westliche Umgehungsstraße') worden later geplaatst en kunnen nog wel worden aangepast.

Vakantie

Woordvoerder Kristien de Smid denkt dat de Groningers snel gewend zijn aan de Duitstalige borden. ‘Veel mensen in het Noorden rijden via Duitsland naar hun vakantiebestemming. Daar weten ze de weg vaak prima te vinden, dus dat zal hier ook wel lukken.’

230326 Devinitief inrichten A28 Raymond Bos Beeldnummer 07074


Lees ook: