20230329 Verbindingsboog Martini Plaza header - foto Aanpak Ring Zuid

Afbouw verbindingsboog Julianaplein richting westelijke ringweg van startTot half juli bouwen we de nieuwe verbindingsboog af aan de noord-oostzijde van het Vrijheidsplein (bij Mercure Hotel en MartiniPlaza). Om dit veilig te kunnen doen, is afrit 36 Groningen-West vanaf het Julianaplein naar de westelijke ringweg dicht van zaterdagochtend 1 april (06.00 uur) tot maandagavond 17 juli (22.00 uur). Het autoverkeer wordt omgeleid via Hoogkerk en de Peizerweg.

Bouw verbindingsboog

De afgelopen maanden hebben we de verbindingsboog bij het Vrijheidsplein al gebouwd. Eerst hebben we een grote metalen stelling opgebouwd, daarna is het dek gestort.

230222 Vrijheidsplein februari 2023 Raymond Bos Beeldnummer 02820
De nieuwe verbindingsboog voor verkeer vanaf Julianaplein naar Ring West is in aanbouw. Foto: Raymond Bos.

In april starten we met het aansluiten van deze boog op de zuidelijke en westelijke ringweg. Aan de kant van de westelijke ringweg sluit deze boog aan op de ondergrond van EPS (de piepschuim blokken). Daarna gaan we verder met het inrichten van de weg en het aanbrengen van de rode siersteenstrips. Op maandagavond 17 juli gaat de nieuwe verbindingsboog open voor verkeer.

Afsluiting verbindingsboog VP
De afrit vanaf het Julianaplein richting de westelijke ringweg is langdurig afgesloten. Afbeelding: Groningen Bereikbaar

Verbinding tussen Julianaplein en westelijke ringweg langdurig dicht

Voor autoverkeer vanaf het Julianaplein is afrit 36 Groningen-West/Zuidhorn afgesloten vanaf zaterdagochtend 1 april tot maandag 17 juli. In deze periode kun je dus niet vanaf het Julianaplein richting de westelijke ringweg rijden. De omleidingsroute loopt via Hoogkerk en via de overige ringwegen. Dit leidt tot extra reistijd.

Eigenlijk is de verbinding al iets eerder dicht, want vanaf vrijdagavond laat is de afrit al niet meer te bereiken. In deze nacht van vrijdag (22.00 uur) op zaterdag (06.00 uur) is het Julianaplein in westelijke richting dicht om de afrit af te sluiten en de verkeerssituatie opnieuw in te richten. Die nacht is het dus ook niet mogelijk vanaf het Julianaplein richting Hoogkerk/Drachten (A7) te rijden. Het verkeer wordt omgeleid via de ringwegen.

Kijk voor meer informatie over afsluitingen, omleidingen en de bereikbaarheid van de stad op de website van Groningen Bereikbaar.

Webcam

De werkzaamheden zijn goed te volgen via onze webcam op het Vrijheidsplein.
Zo wordt het

De impressie laat zien hoe de situatie bij het Vrijheidsplein verandert. Links staat de oude situatie (2013), rechts de toekomstige situatie. Schuif de oranje balk heen en weer om de verschillen te zien.

Vrijheidsplein-2030
Vrijheidsplein 2013

Lees ook: