220708 Opening nieuwe afrit RDB Producties Beeldnummer 0319

Oprit vanaf Laan Corpus den Hoorn richting Vrijheidsplein donderdag weer open

Joshi29 maart 2023West


De oprit vanaf de botrotondes bij Laan Corpus den Hoorn richting het Vrijheidsplein gaat donderdag 30 maart om 19.00 uur weer open. Ook het naastgelegen fietspad is dan weer open. De afsluitingen waren nodig vanwege het plaatsen van de fundering voor geluidsschermen en rioolwerkzaamheden.

De locatie van de oprit. De oprit richting het Vrijheidsplein wordt aangegeven in het groen. Afbeelding: OpenStreetMap
In het groen de oprit richting het Vrijheidsplein. Afbeelding: OpenStreetMap

De meeste werkzaamheden aan de oprit zijn nu afgerond. Later gaan we nog groenschermen plaatsen aan de linkerkant van de rijbaan. Daarnaast moeten we de oprit aansluiten op het verdiepte deel van het Vrijheidsplein. Het verdiepte deel wordt in de eindsituatie de verbinding vanaf Drachten richting de westelijke ringweg. Hier komt ook het verkeer vanaf de oprit bij Laan Corpus den Hoorn op uit. Het naastgelegen fietspad wordt later definitief ingericht.

In deze kaart zijn alle open en afgesloten fietsverbindingen te zien. De situatie voor fietsers blijft zo tot zaterdag 27 mei 19.00 uur. Afbeelding: Groningen Bereikbaar
In deze kaart zijn alle open en afgesloten fietsverbindingen te zien vanaf donderdag 30 maart 19.00 uur. De situatie voor fietsers blijft zo tot zaterdag 27 mei 19.00 uur. Afbeelding: Groningen Bereikbaar
Een impressie van de eindsituatie van de oprit richting het Vrijheidsplein en de westelijke ringweg.
Een impressie van de eindsituatie van de oprit richting het Vrijheidsplein en de westelijke ringweg.

Omleiding vanaf Julianaplein richting westelijke ringweg

Doordat de oprit weer open gaat, is vanaf Laan Corpus den Hoorn de westelijke ringweg weer bereikbaar. De oprit naar het Julianaplein was niet dicht, dus ook het Julianaplein is vanaf hier te bereiken.

Vanaf zaterdag 1 april tot maandag 17 juli is de afrit 36 vanaf het Julianaplein richting de westelijke ringweg dicht. De westelijke ringweg is dan dus wel te bereiken vanaf de Laan Corpus den Hoorn.


Lees ook: