logo_nieuwsbrief

Aanpak Ring Zuid | Algemeen

26 augustus 2022

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Deze belangrijkste toegangspoort van de stad dreigt dicht te slibben door de grote groei die Groningen doormaakt. De ombouw van de zuidelijke ringweg verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

Onze aanpakkers werken hard door om Groningen klaar te maken voor de toekomst. We hebben al veel gedaan, maar er is nog heel veel te doen!

A28 weekend dicht tussen Julianaplein en Groningen-Zuid

1 a28 dicht

De werkzaamheden aan de westzijde van de A28 worden deze week afgerond. De weg moet daarna weer aangesloten worden. De A28 en op- en afritten bij Groningen-zuid zijn dit weekend daarom op verschillende plekken dicht.

Nieuwe oprit Brailleweg richting ringweg maandag open

2 brailleweg

Maandagochtend 29 augustus gaat de nieuwe oprit vanaf de Brailleweg richting ringweg (naar het Europaplein/Hoogezand) open. In verband hiermee is de Brailleweg dit weekend afgesloten voor verkeer vanaf de Vondellaan richting het centrum.

Oostzijde Hoornsediep lange tijd afgesloten vanwege herinrichting

3 hoornsediep

Combinatie Herepoort start op 29 augustus met de voorbereidende werkzaamheden voor de herinrichting van het Hoornsediep. De oostzijde van het Hoornsediep, tussen de Maaslaan en de IJsselstraat, is afgesloten tot 28 november.

A28-oprit Brailleweg richting Haren/Assen voor herinrichting tot eind september dicht

4 a28 oprit dicht

Van vrijdagavond 26 augustus (22.00 uur) tot maandagochtend 26 september (06.00 uur) is de A28-oprit van de Brailleweg richting Haren/Assen dicht. We gaan deze oprit definitief inrichten.

Skeeleren op de zuidelijke ringweg | 20 augustus 2022 | Foto's: Jeroen van Kooten

5 skeeleren

Zo'n 50 skeeleraars en rolschaatsers kregen afgelopen zaterdag de kans om het nieuwe asfalt van de zuidelijke ringweg te testen. Een gezellige dag waar mooie herinneringen zijn gemaakt. Dat smaakt naar meer!

Slimme vraag: waar zijn deze blokken voor?

6 sv

Bij het Vrijheidsplein is vanuit de auto te zien dat er grote grijze blokken worden gestapeld, ter hoogte van de Leonard Springerlaan. Waar zijn deze blokken voor?

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.