headerA28

A28 weekend dicht tussen Julianaplein en Groningen-Zuid

Joshi22 augustus 2022Julianaplein


De werkzaamheden aan de westzijde van de A28 worden deze week afgerond. De weg moet daarna weer aangesloten worden. De A28 en op- en afritten bij Groningen-zuid zijn dit weekend daarom op verschillende plekken dicht.

Tussen 26 augustus 22.00 uur en 27 augustus 6.00 uur werken we op de A28 tussen Haren en het Julianaplein. De A28 is dan in beide richtingen dicht tussen Haren en het Julianaplein.

Van 27 augustus 6.00 uur tot 27 augustus 20.00 uur werken we tussen afrit Groningen-zuid en het Julianaplein. De A28 is dan in beide richtingen dicht tussen Groningen-zuid en het Julianaplein. Vanaf dit moment is afrit Groningen-zuid vanaf Assen weer open voor alle verkeer. Oprit Groningen-zuid richting Assen is tussen 6.00 uur en 20.00 uur ook tijdelijk open.

Van 27 augustus 20.00 uur tot 29 augustus 6.00 uur werken we aan de A28 tussen Julianaplein en Groningen-zuid. De A28 is richting Assen tussen Julianaplein en Groningen-zuid dicht. Ook de oprit Groningen-zuid richting Assen is weer dicht.

De onderdoorgang bij de Van Ketwich Verschuurlaan blijft tot 29 augustus 6.00 uur dicht voor voetgangers, fietsers en autoverkeer.

We brengen markeringen en belijning aan, plaatsen definitieve lichtmasten en geleiderails.

Weekendstremming A28 situatie Groningen-Zuid 8-11 juli
De verkeerssituatie op de A28 komend weekend. In de nachten en zondag overdag is de oprit Groningen-Zuid richting Assen ook afgesloten. Foto: Groningen Bereikbaar

Omleidingen

Verkeer vanuit Assen richting Drachten of richting de westzijde van Groningen, wordt omgeleid via de N386 (Vries) en de N372 (Peize). Verkeer vanuit Assen richting Hoogezand, Delfzijl of de oostzijde van Groningen wordt omgeleid via de N33 (Gieten/Veendam) en de A7. In omgekeerde richting gelden dezelfde omleidingen. Bekijk voor een overzicht van de omleidingen het artikel van Groningen Bereikbaar.

Zomerwerkzaamheden

Deze zomer wordt er op meerdere plekken aan de weg gewerkt. Zo is tijdens dit weekend ook de noordbaan van de zuidelijke ringweg, voor het verkeer vanaf Euvelgunne richting Drachten en Assen, dicht. De zuidbaan, voor verkeer richting Hoogezand, is in het weekend van 26 tot 29 augustus weer open.


Lees ook: