20220823_Hoornsediep Foto ARZ

Oostzijde Hoornsediep lange tijd afgesloten vanwege herinrichting

Joshi24 augustus 2022Julianaplein


Combinatie Herepoort start op 29 augustus met de voorbereidende werkzaamheden voor de herinrichting van het Hoornsediep. De oostzijde van het Hoornsediep, tussen de Maaslaan en de IJsselstraat, is afgesloten tot 28 november. Tijdens de stremming brengen we onder meer nieuw asfalt aan, vervangen een deel van de riolering en verstevigen we de grond.

De werkzaamheden beginnen met het wegfrezen van het huidige asfalt. Daarna vervangen we de hemelwaterafvoer en een deel van de riolering, verstevigen we de grond en brengen we boomgroeivakken aan. Ter hoogte van de Rivierenhof, in de berm naast het Emmaviaduct, brengen we een ondergrond aan voor een nieuwe weg. De ondergrond bestaat uit bigbags met zand. Hierna brengen we op 20 en 21 oktober asfalt aan, zodat het verkeer er weer overheen kan rijden. Het frezen en het aanbrengen van asfalt geeft geluidshinder voor omwonenden.

20220824_Afsluiting Hoornsediep kaart
De stremming is op deze kaart goed te zien.

Omleiding voor fietsers

Fietsers kunnen tijdens de werkzaamheden vanuit de Amaliatunnel (onder het Emmaviaduct door) niet linksaf. Als alternatief kun je langs het kanaal doorfietsen naar de tijdelijke fietsdoorsteek onder het viaduct door ter hoogte van de IJsselstraat. Tijdens de stremming kunnen er geen auto’s en fietsen geparkeerd worden op de oostzijde van het Hoornsediep. Parkeren kan onder het Emmaviaduct, de ingang van het parkeerterrein ligt ter hoogte van de IJsselstraat.
Zo gaat het worden

De impressie hieronder laat zien hoe het Hoornsediep er in de toekomst uit moet gaan zien.

Hoornsediep oostzijde
Impressie van de nieuwe aanblik van het Hoornsediep, gezien in de richting van de Parkweg. Rechts de Brailleweg.

Lees ook: