20220808 fietsdoorsteek IJsselstraat header - foto ARZ - IMG1188

Tijdelijke fietsdoorsteek onder Emmaviaduct geopend

John8 augustus 2022Julianaplein


Fietsers en voetgangers in het zuiden van de stad hebben tijdelijk een extra mogelijkheid om onder het Emmaviaduct door te gaan. Er is namelijk een doorsteek onder het viaduct gemaakt, in het verlengde van de IJsselstraat. Zo kun je vanaf het Noord-Willemskanaal naar de Rivierenbuurt, en omgekeerd.

De tijdelijke doorsteek gaat over de parkeerplaats die onder het viaduct ligt. Fietsers en voetgangers steken ook de oprit vanaf de Parkbrug naar het Emmaviaduct over.

Tegelijk met het openstellen van de doorsteek, is het tweerichtingsverkeer op het fietspad langs het Noord-Willemskanaal uitgebreid. Tot nu toe konden fietsers vanuit het zuiden richting het centrum langs het kanaal blijven fietsen tot aan de fietstunnel die onder het Emmaviaduct doorloopt. Die heet officieel de Amaliatunnel. Nu mogen fietsers doorrijden tot aan de fietsdoorsteek.

De planning is dat de Amaliatunnel dit najaar dicht gaat. De tijdelijke doorsteek is dan een handig alternatief.

In de eindsituatie is op deze plek geen tunnel meer nodig omdat de weg hier straks lager ligt. Fietsers en voetgangers kunnen op dit punt straks de weg oversteken met verkeerslichten.


Lees ook: