20220816 oprit A28-Brailleweg richting Assen header - foto Rijkswaterstaat - 0J9A5007 ARZ d.d. 16 aug 2022 (65)

A28-oprit Brailleweg richting Haren/Assen voor herinrichting tot eind september dicht

John24 augustus 2022Julianaplein


Van vrijdagavond 26 augustus (22.00 uur) tot maandagochtend 26 september (06.00 uur) is de A28-oprit van de Brailleweg richting Haren/Assen dicht. We gaan deze oprit definitief inrichten. Het laatste weekend brengen we markeringen aan om de oprit open te kunnen stellen. Dan werken we ook 's nachts.

Het herinrichten van de oprit bestaat uit verschillende werkzaamheden. We frezen het oude asfalt weg en verwijderen de tijdelijke lichtmasten. Vervolgens plaatsen we een paverbarrier (tussenmuurtje). Daarna leggen we grasbetontegels neer en plaatsen we een nieuwe geleiderail. Tot slot leggen we nieuw asfalt aan en brengen we de markering aan. Na deze werkzaamheden is de inrichting van de oprit zo goed als definitief. Later gaan we hier nog bomen en struiken planten.

Verkeershinder

De A28-oprit Brailleweg richting Haren/Assen is in deze periode dicht. Het laatste weekend is ook de A28 tussen Julianaplein en Groningen-Zuid dicht voor verkeer vanaf de zuidelijke ringweg (vanaf het Europaplein). Verkeer vanaf Vrijheidsplein/Drachten kan dan wel de A28 richting Assen nemen. Meer informatie over de omleidingen is te vinden in het artikel van Groningen Bereikbaar.


Lees ook: