20220823 oprit Brailleweg richting ringweg in aanbouw header - foto Rijkswaterstaat - 0J9A5354 ARZ d.d. 23 aug 2022 (82)

Nieuwe oprit Brailleweg richting ringweg maandag open

John25 augustus 2022Julianaplein


Maandagochtend 29 augustus gaat de nieuwe oprit vanaf de Brailleweg richting ringweg (naar het Europaplein/Hoogezand) open. Komend weekend sluiten we de nieuwe oprit aan. Daarom is de Brailleweg dit weekend afgesloten voor verkeer vanaf de Vondellaan richting het centrum. Ook de nieuwe fietsvallei bij de Brailleweg is dicht.

20220824 plattegrond toekomstige oprit Brailleweg naar ringweg met pijl - bron Open Street Map
De nieuwe oprit vanaf de Brailleweg naar de ringweg, vanaf maandag 29 augustus in gebruik. Bron: OpenStreetMap.

De nieuwe oprit geeft het verkeer vanuit de wijk De Wijert en vanaf het centrum/NS-station een nieuwe mogelijkheid om op de ringweg te komen. Hij is bereikbaar vanaf de Vondellaan (verkeer uit De Wijert) en vanaf de Brailleweg (NS-station en centrum).

Toekomst

Via de nieuwe oprit kun je de eerste tijd alleen richting Europaplein/Hoogezand. Wanneer het nieuwe Julianaplein klaar is (planning: 2024), sluit de oprit ook aan op de verbindingsboog naar Hoogkerk/Drachten.

impressie nieuwe oprit Vondellaan naar ringweg
Als het nieuwe Julianaplein klaar is, kun je via de nieuwe oprit ook richting westelijke ringweg en Hoogkerk/Drachten.

Weekendafsluiting

Dit weekend sluiten we de nieuwe oprit aan op de Brailleweg. Dit werk moet in korte tijd worden gedaan. Daarom werken we deels in de nacht. Omwonenden kunnen overlast ervaren van het geluid van machines.

Automobilisten kunnen dit weekend niet vanaf de Vondellaan onder het Braillewegviaduct door rijden richting het centrum en het station. Kom je vanuit De Wijert, dan kun je het beste de Hereweg nemen.

De afsluiting geldt ook voor fietsers en voetgangers. Zij kunnen dit weekend niet gebruikmaken van de nieuwe ‘fietsvallei’. Van en naar het zuiden kun je het beste kiezen voor de Hereweg of de Paterswoldseweg. [in een eerdere versie van dit artikel stond dat de fietsvallei wel open zou zijn, maar dat klopt niet.]

A28-afrit en -oprit

Maandagochtend 29 augustus zijn de zomerwerkzaamheden voorbij en gaat ook de A28-afrit naar de Brailleweg weer open. De afgelopen weken hebben we deze afrit afgemaakt en definitief ingericht.

De A28-oprit vanaf de Brailleweg richting Assen gaat vrijdagavond 26 augustus juist voor een maand dicht. Ook deze oprit gaan we definitief inrichten.


Lees ook: