Aanpak Ring Zuid | 24 mei 2024 | Algemeen

24 mei 2024

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Dit project verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

In deze editie onder andere:

> Komend weekeinde is er een extra afsluiting bij het Julianaplein. Vanuit Drachten kun je niet richting Assen. We werken aan de A28.
> De Euvelgunnerbrug werkt nog niet zoals het hoort. Komende week proberen we de storingen op te lossen. Vanaf maandagochtend tot zondagmiddag kun je niet vanaf de Europaweg de oprit nemen richting het oosten.
> Op 8 juni is het Dag van de Bouw. Wil je meedoen aan een van de fietsexcursies, geef je dan snel op. Je kunt op de fiets langs de bouwplaatsen of kijken bij de sloop van de oude ringweg.
> Vanwege de wegafsluitingen voor Operatie Ring Zuid is er op verschillende plekken in de stad veel verkeer. Draag je steentje bij aan een bereikbare stad. Laat de auto staan als dat kan, ga op de fiets of stap in het openbaar vervoer. Moet je toch echt met de auto? Kies voor Rondje Ring, dat is sneller en relaxter dan dwars door de stad.

Komend weekend afbouw A28 van Julianaplein tot Groningen-Zuid

20240522 - Werkzaamheden A28 week 47 Raymond Bos - 0056-23

Komend weekeinde gaan we de A28 afbouwen vanaf het Julianaplein in zuidelijke richting, tot aan afrit Groningen-Zuid. We gaan onder andere het asfalt vervangen en een faunapassage aanleggen. Vanwege de werkzaamheden is er vanaf vrijdagavond (22.00 uur) tot maandagochtend (06.00 uur) geen verkeer mogelijk vanaf het Julianaplein richting Groningen-Zuid.

Nieuwe poging oplossen storing Euvelgunnerbrug, ringweg dicht van Europaweg tot knooppunt Euvelgunne

20240524 Euvelgunnerbrug - 20CG3A4358 RWSNN_Ring zuid ARZ (6) - foto Rijkswaterstaat

De nieuwe Euvelgunnerbrug heeft nog altijd met storingen te kampen. Komende week doen we een nieuwe poging om de storingen op te lossen. Daarna staan er testen op het programma om te bekijken of de oplossingen werken. De zuidelijke ringweg gaat hiervoor dicht vanaf de Europaweg tot aan knooppunt Euvelgunne. De afsluiting begint maandagochtend 27 mei (7.00 uur) en duurt tot zondagmiddag 2 juni (16.00 uur). Het autoverkeer wordt omgeleid via de Europaweg of de Sontweg.

Paviljoen, Beleefplein en fietsexcursies tijdens Dag van de Bouw 8 juni

20240523 - aankondiging Dag van de Bouw - 20230617_JvK_dag van de bouw_03

Wegen saai en grijs? Niet de zuidelijke ringweg, die gaat van grijs naar groen! Nieuwe aansluitingen, extra rijstroken en ongelijkvloerse kruisingen, een verdiepte ligging… Onze bouwers maken van de ringweg een groene weg voor iedereen. Op zaterdag 8 juni (van 10.00 tot 16.00 uur) kun je het zelf ervaren op de Dag van de Bouw. Ga mee met een van de fietsexcursies of kom langs op het Beleefplein bij Paviljoen Ring Zuid.

Fotoalbum: Rondje Julianaplein | 17 mei 2024 | Foto's: Raymond Bos

LR-Twee-wekelijkse-ronde-JPL-17-5-2024-00066

Op en rond het Julianaplein wordt in fase 4 van Operatie Ring Zuid hard doorgewerkt. We slopen de oude ringweg, maken een aansluiting op de verdiepte ligging en werken aan de verbindingsbogen. Vorige week maakte onze fotograaf Raymond Bos een rondje.

Update Operatie Ring Zuid #9: Het blijft druk in de stad | Vorderingen in sloop oude ringweg

20240523 LR-Twee-wekelijkse-ronde-JPL-17-5-2024-00061 - foto Raymond Bos

Groningen Bereikbaar en Aanpak Ring Zuid brengen elke week een voortgangsbericht uit over Operatie Ring Zuid. In deze update informeren we over de periode 16 mei tot en met 22 mei. We kijken terug op het verkeersbeeld en op de werkzaamheden.

Meewerken aan Operatie Ring Zuid: we kunnen het allemaal

3

Automobilisten die tijdens Operatie Ring Zuid door de stad Groningen rijden, krijgen te maken met verkeersopstoppingen en vertragingen. Aanpak Ring Zuid en Groningen Bereikbaar roepen iedereen op: vertrek op tijd, bewaar je geduld en houd je aan de verkeersregels. Tip: Rondje Ring is sneller en relaxter dan dwars door de stad.

Informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid

Aanpak Ring Zuid Burendag 25sept21 - Mariska de Groot - websize-1016

In ons informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid kun je terecht voor alles wat je wilt weten over Operatie Ring Zuid. Je vindt er de meterslange maquette, filmpjes, foto's en informatiemateriaal. Onze voorlichters helpen je graag om antwoord te vinden op jouw vragen.

Muntinglaan 2
Geopend: woensdag, donderdag en vrijdag van 13.30 uur tot 16.00 uur.
Vrijdag 24 mei gesloten.

Waar staat de fietskar komende week?

20240110 Fietskar winkelcentrum Paddepoel _121757

Onze voorlichters komen naar je toe tijdens Operatie Ring Zuid! Met de fietskar duiken ze op verschillende plekken in de stad op om je vragen te beantwoorden.

Komende week:

donderdag 30 mei, 16-17u: Oude Winschoterdiep (sloop ringweg)

Operatie Ring Zuid: vaststaan of meebewegen, wat doe jij?

Keyvisual_kernboodschap_Liggend_16-9 (2)

Operatie Ring Zuid van 22 maart - 2 september. De werkzaamheden leveren ernstige en onvermijdelijke verkeershinder op in de hele stad. Werk daarom thuis, als dat kan. Pak de fiets of reis met het OV. Wat doe jij? www.operatieringzuid.nl

Meer informatie

  • De actuele afsluitingen voor het autoverkeer vind je op de pagina Wat is dicht?.
  • Waar kun je op de fiets wel en niet langs? Dat zie je op de pagina Fietsafsluitingen van Groningen Bereikbaar.
  • Wat is de planning van de sloop van de oude ringweg? Raadpleeg ons spoorboekje.
  • Bekijk de laatste bewonersbrieven in onze bibliotheek.
  • Vragen over werkzaamheden, verkeer en bereikbaarheid? Stel ze gemakkelijk via Loket Verkeer & Werkzaamheden

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.