logo_nieuwsbrief

Aanpak Ring Zuid | Algemeen

22 april 2022

In dertien weken bouwen we een tijdelijk Julianaplein, om ruimte te maken voor de bouw van het nieuwe Julianaplein. Tot nu toe gaat dit ontzettend goed. Aan alle automobilisten die de auto laten staan; bedankt!

Groningen krijgt dus een nieuw Julianaplein. Daarvoor gaat het huidige knooppunt op de schop en komt er een tijdelijke kruising. Tussen 11 februari en 9 mei worden verschillende rijrichtingen afgesloten. Dit levert 3 maanden lang ernstige verkeershinder op. De afsluitingen hebben grote gevolgen voor de hele stad Groningen. Werk thuis, als dat kan. Pak de fiets of maak gebruik het OV.

Verkeersbeeld stabiliseert, nog steeds drukke spitsen – Voortgang Operatie Julianaplein #10

#10

In deze wekelijkse update informeren we je over de voortgang van Operatie Julianaplein. In deze tiende aflevering blikken we, samen met Groningen Bereikbaar, terug op de periode 13 tot en met 19 april.

Cees van Dijk: ‘Die middag in augustus 1968 vergeet ik nooit weer’

Cees

‘Ik zag op de webcam dat ze bezig waren met het slopen van de tunnel, en toen vroeg mijn vrouw: waarom vraag je het niet?’ Zo kwam Cees van Dijk (62) uit Borger in het bezit van enkele wandtegels van een fietstunnel bij het Julianaplein, waar hij een bijzondere herinnering aan heeft.

Luchtfoto's | 12 april 2022 | Foto's: Rijkswaterstaat

Luchtfoto

In dit fotoalbum nemen we je mee vanuit de lucht naar de vier deelgebieden: Oost, Zuiderplantsoen, Julianaplein en West.We laten je per deelgebied zien waar we nu staan en waar we naar toe werken.

Voorman-timmerman Wilco Gustin: "Als het Vrijheidsplein klaar is, laat ik mijn gezin zien wat we hier gebouwd hebben"

20220330_JvK_Wilco Gusting_043

Als voorman-timmerman timmert Wilco Gustin letterlijk en figuurlijk aan de weg. Samen met z'n bouwteam werkt hij aan de vier kunstwerken op het Vrijheidsplein. Een viaduct, bruggetje, tunnel en wegverbreding: Wilco is van alle markten thuis.

Slimme vraag: waarom staan er verkeersregelaars bij de dubbele rotonde Corpus den Hoorn/Stadspark?

SV

Verkeersregelaars zijn er om het verkeer te regelen. Daar is geen speld tussen te krijgen. Maar bij de dubbele rotonde Corpus den Hoorn en Stadspark lijken de verkeersregelaars dat juist niet te doen. Automobilisten vragen zich af: waarom staan ze daar?

Stel je routevragen per WhatsApp aan Ask&GO

askgo

Tijdens Operatie Julianaplein is het autoverkeer in de stad veel drukker. Ook zijn bepaalde wegen afgesloten. Hoe kun je dan nog reizen van, naar, via of in Groningen? Stel je vraag via WhatsApp aan Ask & GO en krijg een routeadvies op maat!

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.