logo_nieuwsbrief

Aanpak Ring Zuid | Algemeen

13 mei 2022

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Deze belangrijkste toegangspoort van de stad dreigt dicht te slibben door de grote groei die Groningen doormaakt. De ombouw van de zuidelijke ringweg verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

Onze aanpakkers werken hard door om Groningen klaar te maken voor de toekomst. We hebben al veel gedaan, maar er is nog heel veel te doen!

Brailleweg schuift op naar het oosten en is dit weekend dicht voor alle verkeer

Braillweg

Voor de sloop van de Julianabrug moet het verkeer op de Brailleweg een stukje opschuiven naar het oosten. Daarom gaan we vrijdag, zaterdag en zondag de weg onder het viaduct verbreden. Tijdens deze werkzaamheden is de Brailleweg afgesloten voor alle verkeer.

Het tijdelijke Julianaplein is klaar – Voortgang Operatie Julianaplein #13 (slot)

OJPL

Van 11 februari tot 9 mei 2022 hebben we in Groningen gewerkt aan Operatie Julianaplein. In deze dertiende en laatste aflevering blikken we, samen met Groningen Bereikbaar, terug op de periode 4 tot en met 9 mei.

Muntingbrug tot voorjaar 2023 dicht vanwege sloop Julianabrug

Muntingbrug

Op vrijdag 13 mei starten we met de sloop van de oude Julianabrug. Vanwege de veiligheid is tijdens de sloop van de Julianabrug de naastgelegen Muntingbrug afgesloten. De Muntingbrug blijft dicht tot het voorjaar van 2023.

Piccardthoftunnel twee keer voor langere tijd dicht

Piccardt

In twee periodes gaan we de Piccardthoftunnel voor fietsers en voetgangers renoveren en verbreden. De tunnel moet tijdens de werkzaamheden dicht. De eerste afsluiting start op maandag 16 mei en duurt tot en met vrijdag 8 juli.

Nieuwe lichtmasten en portalen op Euvelgunnetracé

oost

Komend weekend gaan we op het ‘Euvelgunnetracé’ nieuwe lichtmasten en portalen plaatsen. Daardoor is de ringweg dicht vanaf knooppunt Euvelgunne naar de aansluiting Westerbroek. In de andere rijrichting is de weg wel open.

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.