20220405 Brailleweg header - foto Aanpak Ring Zuid

Brailleweg schuift op naar het oosten en is dit weekend dicht voor alle verkeer

John11 mei 2022Julianaplein


Voor de sloop van de Julianabrug moet het verkeer op de Brailleweg, die hieronderdoor loopt, een stukje opschuiven naar het oosten. Daarom gaan we vrijdag, zaterdag en zondag de weg onder het viaduct verbreden. Tijdens deze werkzaamheden is de Brailleweg afgesloten voor alle verkeer. Verkeer vanuit en naar het centrum wordt omgeleid.

De Brailleweg is de verbinding tussen de A28 en het Emmaviaduct. Op deze weg zijn eerder al de nieuwe A28-oprit richting Assen en de A28-afrit Centrum aangesloten. De weg loopt onder de oude Julianabrug door. Nu het tijdelijke Julianaplein in gebruik is genomen, kan de oude Julianabrug worden gesloopt. Maar het is wel belangrijk dat tijdens de sloop het verkeer op de Brailleweg zo veel mogelijk doorgang kan vinden. De oplossing hiervoor is dat de Brailleweg iets wordt verbreed, zodat het verkeer richting het oosten kan opschuiven.

Werkzaamheden

Het verbreden van de Brailleweg gebeurt vrijdag, zaterdag en zondag. We gaan dan onder de Julianabrug het asfalt wegfrezen, damwanden wegbranden, een puinbaan aanbrengen en vervolgens asfalteren. Omwonenden kunnen hiervan geluidsoverlast ondervinden. Ook plaatsen we glaspanelen op het nieuwe viaduct bij de Brailleweg.

Omleiding autoverkeer

De Brailleweg is afgesloten voor alle verkeer vanaf vrijdagochtend 13 mei 07.00 uur tot maandagochtend 16 mei 06.00 uur. Hierdoor zijn ook de A28-afrit Groningen-Centrum en de A28-oprit richting Assen dicht. Automobilisten die vanaf de A28 richting het centrum van Groningen willen, worden omgeleid via het Julianaplein en afrit 37 Groningen-Helpman (Hereweg). Het verkeer vanuit het centrum en het station richting de A28 wordt omgeleid via de Paterswoldseweg en toerit 39 vanaf de Laan Corpus den Hoorn.

Tegelijk met de Brailleweg wordt ook een deel van het Emmaviaduct in beide richtingen afgesloten. Verkeer vanaf de Stationsweg/Emmasingel kan nog wel over het Emmaviaduct naar de Parkweg rijden, maar andersom is niet mogelijk.

Omleiding fietsers

Fietsers en voetgangers kunnen vrijdag, zaterdag en zondag gebruik maken van de onderdoorgang aan de andere kant van het Noord-Willemskanaal, langs roeivereniging Gyas.

20220511 Stremming Brailleweg 13-16 mei_v2 (1)
In het rood de afsluitingen. In het groen de routes voor het autoverkeer richting het centrum en vanuit het centrum. De gele route is de omleiding voor fietsers. Kaart: Groningen Bereikbaar.

Lees ook: