20220510 luchtfoto Euvelgunnetracé - foto RWS - 0J9A7823 AZR d.d. 10 mei 2022 (7)

Nieuwe lichtmasten en portalen op Euvelgunnetracé

John13 mei 2022Oost


Komend weekend beginnen we op het ‘Euvelgunnetracé’ met het plaatsen van nieuwe lichtmasten en portalen. Daardoor is de ringweg dicht vanaf knooppunt Euvelgunne naar de aansluiting Westerbroek. In de andere rijrichting is de weg wel open. De afsluiting begint zaterdagochtend 14 mei (6.00 uur) en duurt tot en met maandagochtend 16 mei (6.00 uur). Verkeer richting Hoogezand wordt omgeleid via de Europaweg (de ‘oude A7’), langs de Euroborg. In het Hemelvaartweekend is dezelfde afsluiting nog een keer.

Met het project Aanpak Ring Zuid verandert ook de aanblik van de zuidelijke ringweg. Langs de hele weg komen nieuwe lichtmasten. Tussen de Europaweg en knooppunt Euvelgunne zijn de afgelopen tijd al nieuwe lichtmasten geplaatst. Nu gaan we ook lichtmasten plaatsen op het stuk weg vanaf Euvelunne naar Hoogezand. Dit weggedeelte is in 2009 aangelegd en staat ook wel bekend als het Euvelgunnetracé.

20220428 Update oost Week 17 RDB Producties Beeldnummer 01043
Eind april zijn er al nieuwe lichtmasten geplaatst op de ringweg tussen Europaweg en knooppunt Euvelgunne. Foto: Raymond Bos.

Komend weekend en in het Hemelvaartweekend verwijderen we op het Euvelgunnetracé de oude lichtmasten en plaatsen we de nieuwe. Ook de bekabeling wordt vervangen. Verder brengen we nieuwe portalen aan. Dat zijn de stellages langs de weg en over de weg waaraan de blauwe borden hangen. Hiervoor moeten we ook de fundering maken en heipalen intrillen.

Afsluitingen autoverkeer

Het verkeer vanaf het Julianaplein richting Hoogezand wordt dit weekend omgeleid via afrit 38 (Groningen-Zuidoost) en de Europaweg. Bij aansluiting Westerbroek kun je de A7 op.

Het verkeer vanaf de oostelijke ringweg richting Hoogezand wordt omgeleid via de Rijksweg en het Damsterdiep naar de Europaweg.

20220513 N46 dicht Euvelgunne-Westerbroek - kaart Groningen Bereikbaar
In het rood de afsluiting. Vanaf Ring Zuid wordt het verkeer richting Hoogezand omgeleid via de Europaweg. Wie vanaf de oostelijke ringweg richting Hoogezand wil, wordt omgeleid via de Rijksweg, het Damsterdiep en de Europaweg. Kaart: Groningen Bereikbaar.

Dezelfde afsluiting is er ook in het Hemelvaartweekend: van woensdagavond 25 mei (22.00 uur) tot maandagochtend 30 mei (06.00 uur).


Lees ook: