logo_nieuwsbrief

Aanpak Ring Zuid | Algemeen

11 maart 2022

In dertien weken bouwen we een tijdelijk Julianaplein, om ruimte te maken voor de bouw van het nieuwe Julianaplein. Tot nu toe gaat dit ontzettend goed. Aan alle automobilisten die de auto laten staan; bedankt!

Groningen krijgt dus een nieuw Julianaplein. Daarvoor gaat het huidige knooppunt op de schop en komt er een tijdelijke kruising. Tussen 11 februari en 9 mei worden verschillende rijrichtingen afgesloten. Dit levert 3 maanden lang ernstige verkeershinder op. De afsluitingen hebben grote gevolgen voor de hele stad Groningen. Werk thuis, als dat kan. Pak de fiets of maak gebruik het OV.

Slimme vraag: wat gebeurt er met de Muntingbrug, het fietsbruggetje over het Noord-Willemskanaal?

Muntingbrug

Misschien komt het omdat de Muntingbrug zich om de hoek van ons informatiecentrum bevindt, maar we krijgen veel vragen over deze fietsbrug over het Noord-Willemskanaal. Blijft deze brug bestaan? Het korte antwoord: ja, maar het wegdek wordt gerenoveerd. De brug zal langere tijd buiten gebruik zijn.

Twee nieuwe uitkijkpunten geopend: bij Julianaplein en Vrijheidsplein

uitkijkpunten

Wie de werkzaamheden aan de ringweg wil volgen, kan nu ook ter plekke een kijkje nemen. Zowel bij het Julianaplein als bij het Vrijheidsplein is een nieuw uitkijkpunt geopend.

Toen – Angstzweet voor het Vrijheidsplein

Vrijheidsplein

De afgelopen dagen hebben we uitgebreid stilgestaan bij het afscheid van het Julianaplein. Maar er is nog een verkeersplein dat sinds vorige week niet meer in zijn oude vorm terugkeert. Dat is het Vrijheidsplein, het verkeersplein aan de voet van de Gasunie.

Voortgang werkzaamheden vanuit de lucht | 8 maart 2022 | Foto's: Rijkswaterstaat

Zuiderplantsoen - Hereweg

In dit fotoalbum nemen we je mee vanuit de lucht naar de vier deelgebieden: Oost, Zuiderplantsoen, Julianaplein en West.We laten je per deelgebied zien waar we nu staan en waar we naar toe werken.

De zes verkeersfases tijdens Operatie Julianaplein

zes fases

De komende werkzaamheden bij het Julianaplein brengen dertien weken lang afsluitingen met zich mee. Voor het verkeer gaat het om zes verschillende fases, waarbij steeds een deel van het verkeersplein is afgesloten, en één keer zelfs het hele Julianaplein.

Stel je routevragen per WhatsApp aan Ask&GO

askgo

Tijdens Operatie Julianaplein is het autoverkeer in de stad veel drukker. Ook zijn bepaalde wegen afgesloten. Hoe kun je dan nog reizen van, naar, via of in Groningen? Stel je vraag via WhatsApp aan Ask & GO en krijg een routeadvies op maat!

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.