Slimme vraag: wat gebeurt er met de Muntingbrug, het fietsbruggetje over het Noord-Willemskanaal?
Misschien komt het omdat de Muntingbrug zich om de hoek van ons informatiecentrum bevindt, maar we krijgen veel vragen over deze fietsbrug over het Noord-Willemskanaal. Blijft deze brug bestaan? Het korte antwoord: ja, maar het wegdek wordt gerenoveerd. De fietsbrug is dan voor langere tijd buiten gebruik.
De Muntingbrug is een brug voor voetgangers en fietsers vlak naast de Julianabrug. De Julianabrug wordt vervangen door een vaste brug over het kanaal met een doorvaarthoogte van 5,40 meter. Deze hoogte is gelijk aan de hoogte van de hefbrug in het verlengde van de Laan Corpus den Hoorn. Boten die tot de vaste Julianabrug kunnen varen, kunnen dus ook hier onderdoor.
De Muntingbrug blijft dus gewoon bestaan. Deze fietsbrug blijft op dezelfde plek en hij wordt ook niet hoger. Deze fietsbrug kan straks net als nu open om de schepen door te laten.
Renovatie
De brug moet wel worden gerenoveerd. In het wegdek zijn al enkele gaten gevallen. De renovatie wordt tegelijk uitgevoerd met de sloop en nieuwbouw van de Julianabrug. Dan is de brug in verband met de veiligheid toch al gesloten voor de fietsers. Een precieze planning hiervoor volgt nog.
Wil je geen nieuws missen?
Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Lees ook:
Vrijdag 28 maart aan het eind van de middag gaat het fietspad langs het Noord-Willemskanaal deels weer open. Het gaat om het stuk tussen de Muntingbrug en de fietsoversteek.

In de nacht van maandag 31 maart op dinsdag 1 april gaan we nieuwe lussen in het asfalt aanbrengen bij Hoogkerk. Hiervoor moeten we gleuven in het asfalt slijpen. Deze geluiden kunnen in de omgeving te horen zijn. De werkzaamheden duren twee uur.
Het wegdek van de Waterloolaan tussen de Hereweg en de Verlengde Oosterweg heeft op een aantal plekken last van spoorvorming. Op dit deel van de Waterloolaan doen we de bestrating opnieuw. De straat is hiervoor dicht van 31 maart tot en met 11 april.