20220217_125454 uitkijkpunt julianaplein bij muntinglaan header - foto ARZ

Twee nieuwe uitkijkpunten geopend: bij Julianaplein en VrijheidspleinWie de werkzaamheden aan de ringweg wil volgen, kan nu ook ter plekke een kijkje nemen. Zowel bij het Julianaplein als bij het Vrijheidsplein is een nieuw uitkijkpunt geopend. Deze uitkijkpunten blijven staan tot het einde van het project (planning: 2024). We nodigen je uit hier te komen kijken naar de werkzaamheden en te genieten van het uitzicht.

De twee uitkijkpunten zijn gelijk aan elkaar. Ze zijn negen meter hoog. Als bezoeker sta je op een plateau acht meter boven de grond. Bezoekers kunnen alleen via de trap omhoog komen, er is geen lift.

Julianaplein

Het uitkijkpunt bij het Julianaplein staat aan de Muntinglaan, direct naast informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid. Vanaf hier heb je goed zicht op de Julianabrug en de tijdelijke brug over het Noord-Willemskanaal. Ook de locatie van het oude Julianaplein is goed te zien.

Vrijheidsplein

Voor een blik op de werkzaamheden aan het Vrijheidsplein moet je naar de Expositielaan, achter MartiniPlaza. Hier kun je de bouw van het nieuwe Vrijheidsplein goed volgen.

Webcams

De werkzaamheden bij het Julianaplein en het Vrijheidsplein zijn ook goed te volgen via onze webcams.
Geheugenbalkon

In totaal zijn er nu drie uitkijkpunten in de stad om de werkzaamheden van Aanpak Ring Zuid te volgen. Het eerste uitkijkpunt was het Geheugenbalkon aan de Hereweg. Vanaf dit uitzichtpunt heb je goed zicht op de werkzaamheden aan de verdiepte ligging. Op dit moment is het Geheugenbalkon gesloten in verband met onderhoud. Begin april gaat het weer open.

20210617 geheugenbalkon Hereweg HR bijgesneden - DUO Ronde juni 2021 - Beeldnummer - 001-29
Het Geheugenbalkon aan de Hereweg. Foto: Raymond Bos.

Lees ook: