20240427 - maxima header - profession-ceremony-inside-netherlands-event-official-1128230-pxhere.com

Nieuwe verbindingsweg tussen Brailleweg en Hereweg gaat ‘Máximaweg’ heten

John27 april 2024Julianaplein


De gemeente Groningen heeft bekend gemaakt wat de naam wordt van de nieuwe verbindingsweg tussen de Brailleweg en de Hereweg. Dit wordt de ‘Máximaweg’, genoemd naar Koningin Máxima.

De gemeente heeft voor deze naam gekozen omdat de weg dicht bij andere wegen ligt die vernoemd zijn naar Nederlandse koninginnen, zoals het Julianaplein en het Emmaviaduct. Net als die wegen wordt de Máximaweg een belangrijke route voor het autoverkeer. Met de naam wil de gemeente ook benadrukken dat de weg volledig los staat van de Rivierenbuurt.

Hereweg bereikbaar

De Máximaweg gaat eind dit jaar open en verbindt de rotonde bij de Brailleweg met de Hereweg. De rotonde bij de Brailleweg is bereikbaar vanuit de binnenstad en via de drie afritten Centrum vanuit Hoogkerk/Drachten, Haren/Assen en Hoogezand. Via deze Máximaweg kun je dus vanuit alle windrichtingen de Hereweg bereiken en omgekeerd.

20240427 máximaweg
In het oranje de toekomstige Máximaweg. De weg kan pas worden afgebouwd als de huidige ringweg verdwenen is. Plattegrond: OpenStreetMap.

De Máximaweg vervangt de op- en afritten bij de Hereweg. Deze verdwijnen omdat er geen ruimte is om vanuit de verdiepte ligging n vanaf het nieuwe Julianaplein een veilige aansluiting op de Hereweg te maken.
Impressie

Vanaf de rotonde bij de Brailleweg loopt de Máximaweg straks langs de zuidelijke ringweg naar de Hereweg,
Klik voor een vergroting (afbeelding: impressie_2b_maaslaan_hoornsediep_2022.jpg)

Lees ook: