20230606 luchtfoto fietspad OWD header - Rijkswaterstaat - CG3A2401 ARZ Groningen 20 april 2023 (27)

Vervolg werkzaamheden Oude Winschoterdiep, nieuwe route voor fietsersDeze week gaan we verder met de werkzaamheden bij het Oude Winschoterdiep. Het doel is om op 15 oktober de tijdelijke dammen weg te kunnen halen, zodat het water van het Oude Winschoterdiep aan beide zijden van de ringweg weer met elkaar in verbinding komen. Vanwege deze werkzaamheden is gisteren de fietsverbinding die onder de ringweg doorloopt, dicht gegaan. Eerder die ochtend ging het nieuwe fietspad langs de Europaweg al open. Daarmee hebben de fietsers een nieuwe route van en naar het Europapark.

De verdiepte ligging van de zuidelijke ringweg gaat onder het Oude Winschoterdiep door. Het kanaal blijft bestaan, maar op de plek van de ringweg is het water minder dan een meter diep.

Oude Winschoterdiep - Meeuwerderbaan
Impressie van het Oude Winschoterdiep in de eindsituatie.Op dit moment is het Oude Winschoterdiep tijdelijk afgedamd. We hebben hier de verdiepte ligging al gebouwd. Over het deksel op de verdiepte ligging was een tijdelijk fietspad aangelegd. Dat fietspad is nu dicht om veilig te kunnen werken.

Het tijdelijke fietspad over het deksel van de verdiepte ligging bij het Oude Winschoterdiep. Deze verbinding is maandagmiddag dicht gegaan.

Werkzaamheden

We gaan onder andere het deksel aan de oostzijde afbouwen, het deksel aan de westzijde verder aanvullen en het restant van een oude kade verwijderen. Ook voeren we werkzaamheden uit aan kabels, leidingen en riool. We maken nieuwe kades en vervangen een deel van de bestaande kade. We gaan graven in de waterbodem en oevers om aan te sluiten op de bestaande situatie, en we brengen bodembescherming aan tegen uitspoeling. Ook maken we voorzieningen zodat kleine dieren het water in en uit kunnen komen. En we gaan de tijdelijke dammen ontgraven.

Nieuwe fietspad

Fietsers van en naar het Europapark kunnen sinds gisteren gebruik maken van een nieuw fietspad langs de Europaweg. Het ligt aan de westzijde van de weg, vanaf de zuidelijke ringweg tot aan de Boumaboulevard. Het nieuwe fietspad is in beide richtingen te gebruiken. De fietsers kunnen ook gebruikmaken van de Verlengde Lodewijkstraat.

20230606 Fietspaden rond Oude Winschoterdiep
De afsluiting van het fietspad bij het Oude Winschoterdiep in het rood. In het groen het nieuwe fietspad bij de Europaweg en de bestaande fietsverbinding bij de Verlengde Lodewijkstraat.
20230602 Werkzaamheden Oost - Hemelvaartweekend 066 Raymond Bos-6
Het nieuwe fietspad langs de Europaweg, dat maandagochtend open is gegaan.

Lees ook: