Bouw viaduct over Paterswoldseweg


Het huidige viaduct over de Paterswoldseweg wordt vervangen. Dit gebeurt in drie fases. Eerst leggen we een tijdelijke weg met een tijdelijk viaduct aan. Vervolgens bouwen we het noordelijke deel van het viaduct. Tot slot bouwen we het zuidelijke deel van het nieuwe viaduct.

Waar zijn we nu mee bezig?

Nu het tijdelijke viaduct er ligt, kunnen we het oude viaduct in fases slopen. Combinatie Herepoort is nu bezig met het slopen van het noordelijk deel van het viaduct. We hebben van omwonenden klachten gekregen over geluidshinder die zij van het tijdelijke viaduct ervaren. Combinatie Herepoort heeft maatregelen genomen om de overlast te verminderen. Helaas was het effect hiervan onvoldoende. Dat betekent dat we op zoek gaan naar een andere oplossing. Het is nog niet bekend wanneer we hierover meer duidelijkheid kunnen geven.

Wat gebeurt er daarna?

Vanaf eind mei 2021: funderingspalen nieuwe viaduct

Nu de sloop klaar is, kunnen we beginnen met de bouw van het nieuwe viaduct. Van donderdag 27 mei tot en met woensdag 9 juni 2021 brengen we buispalen aan voor de fundering van de landhoofden van het viaduct. Voor deze werkzaamheden is het nodig om de onderdoorgang van het viaduct en een gedeelte van de zuidelijke ringweg af te sluiten.

Zodra de sloop klaar is, beginnen we met de bouw van het nieuwe viaduct.

Wat is er al gedaan?

Combinatie Herepoort heeft in juni de laatste delen van een oude leiding langs de Laan van de Vrede. Deze leiding is verwijderd om ruimte te maken voor een tijdelijke weg tussen het Vrijheidsplein en het Julianaplein. In augustus zijn ook de geluidsschermen hier verwijderd. Over de Paterswoldseweg heeft Combinatie Herepoort een tijdelijk viaduct gebouwd. Deze is eind 2020 aangesloten op de tijdelijke weg richting Vrijheidsplein en Julianaplein.

Laatste nieuws:

Actuele werkzaamheden

Legenda

  • Werk in uitvoeringWerk in uitvoering

Vragen of klachten?

Neem contact met ons op

Bewonersbrieven

Flyers