Bouw viaduct over Paterswoldseweg


Het huidige viaduct over de Paterswoldseweg wordt vervangen. Dit gebeurt in drie fases. Eerst hebben we een tijdelijke weg met een tijdelijk viaduct aangelegd. Daarna bouwden we het noordelijke deel van het viaduct. Nu bouwen we het zuidelijke deel van het nieuwe viaduct.

Waar zijn we nu mee bezig?

De komende maanden zijn we bezig met het slopen van het zuidelijke deel van het nieuwe viaduct. Hier starten we 25 april mee. We verwijderen eerst het asfalt van het dek. We slopen en vergruizen ook het beton. Daarna kunnen we de liggers loszagen en uithijsen.

Wat gebeurt er daarna?

Nadat het oude zuidelijke deel is gesloopt kunnen we beginnen aan het opbouwen van het nieuwe viaduct. Hiervoor leggen we eerst de fundering aan, hiervoor brengen we buispalen aan. Daarna volgen het plaatsen van de liggers en het betonwerk. Zodra de basis staat kunnen we beginnen aan de afbouw.

Wat is er al gedaan?

Het noordelijke deel van het viaduct is 28 maart in gebruik genomen. Om het noordelijke deel helemaal af te maken plaatsen we in het weekend van 6 mei de glaspanelen bovenop het viaduct.

Laatste nieuws: