20240118 muntinglaan header _091923

Muntinglaan twee maanden dicht voor autoverkeer vanwege opbouwen berm

John18 januari 2024Julianaplein


Vanaf maandag 22 januari (07.00 uur) tot en met woensdag 20 maart (17.00 uur) voeren we werkzaamheden uit langs de Muntinglaan (tussen de Paterswoldseweg en het Hoornsediep). We bouwen hier onder andere een nieuwe berm op van de zuidelijke ringweg (N7). Om de veiligheid tijdens deze werkzaamheden te waarborgen, sluiten wij de Muntinglaan af voor autoverkeer. Voetgangers en fietsers kunnen wel passeren.

Eerst voeren we via de Muntinglaan zand en puin aan voor een deel van de weg. We plaatsen groenschermen, leggen een nieuw riool aan en maken het bestaande riool schoon. Daarna bouwen we de bermen op met EPS-blokken. EPS is een soort piepschuim, dat veel in de wegenbouw wordt gebruikt. Op deze EPS-blokken storten we teelaarde. Hierop plaatsen we de bomen en struiken.

Overlast

Voor het aanbrengen van de bermen is een grote hoeveelheid grond nodig. We gaan de grond met meerdere vrachtwagens aanvoeren en vervolgens met kranen op de juiste plek plaatsen. Tijdens deze werkzaamheden kunnen omwonenden hinder ervaren, zoals trillingen en geluid van machines. Direct omwonenden ontvangen een brief met meer informatie.

Tijdelijke afsluiting Muntinglaan voor autoverkeer

De Muntinglaan is tijdens de werkzaamheden dicht voor autoverkeer. Het autoverkeer wordt omgeleid via de Parkweg (zie de afbeelding hieronder). De straten tussen de Muntinglaan en de Van Leeuwenhoekstraat (de Snelliusstraat, de Huygensstraat en het Hoornsediep) worden tijdelijk tweerichtingsverkeer (paarse stippellijn in de afbeelding). Het voetpad en de woningen langs de Muntinglaan blijven toegankelijk.

20240118 muntinglaan plattegrond 101519

Parkeerverbod Muntinglaan

Tijdens de werkzaamheden geldt er een parkeerverbod op de Muntinglaan, met uitzondering van de twee parkeerterreintjes aan de uiteinden van de straat (zie de afbeelding hierboven). Het westelijke parkeerterreintje blijft bereikbaar via de Snelliusstraat. Het oostelijke parkeerterreintje is bereikbaar vanaf het Hoornsediep. Op 22 januari om 07.00 uur moeten alle auto’s uit de straat verdwenen zijn.

20240118_092224
Het westelijke parkeerterreintje blijft bereikbaar vanaf de Snelliusstraat. Foto: Aanpak Ring Zuid.

Lees ook: