20240613 onderdoorgang paterswoldseweg header IMG_8671 - foto Aanpak Ring Zuid

Nieuwe planning werkzaamheden Paterswoldseweg oostzijde

John13 juni 2024Julianaplein


Bij de onderdoorgang van de ringweg aan de Paterswoldseweg zijn we bezig met de definitieve inrichting. We richten eerst de oostzijde van de weg opnieuw in. De planning van deze werkzaamheden is aangepast.

20240528 paterswoldseweg v2 165105
De onderdoorgang van de Paterswoldseweg en de omliggende straten. Plattegrond: OpenStreetMaps.

Inmiddels zijn de werkzaamheden aan de riolering en het fietspad aan de oostzijde in volle gang. Het fietspad en het voetpad aan de oostzijde worden nu op 19 juni in gebruik genomen. De overige werkzaamheden aan de oostzijde duren tot 1 juli. Daarna gaan we het autoverkeer omzetten naar de oostzijde. Het verkeer kan gedurende de werkzaamheden vanuit beide richtingen de onderdoorgang passeren via de tijdelijke wegen.

Vanaf 2 juli

Van 2 juli tot 2 september werken we aan de westzijde van de Paterswoldseweg. Het verkeer kan gedurende de werkzaamheden vanuit beide richtingen de onderdoorgang passeren. Het fietspad en het voetpad aan de westzijde worden vanaf circa 31 juli in gebruik genomen. Van circa 1 augustus tot 2 september werken we aan de nieuwe rijbaan aan de westzijde van de Paterswoldseweg.

Vanaf 2 september

De laatste werkzaamheden zijn in de week van 2 tot 6 september. We brengen dan de deklagen en belijning aan en werken de laatste puntjes af. In die week zijn de onderdoorgang en alle aansluitingen met de Laan van de Vrede, de Muntinglaan en de Expositielaan dicht voor auto- en fietsverkeer. Het voetpad is wel toegankelijk. Deze afsluiting doen we bewust pas na 2 september, omdat dan de nieuwe zuidelijke ringweg geopend is.

Zoek de verschillen

Hoewel de werkzaamheden nog niet zijn afgerond, is de aanblik van de onderdoorgang al enorm veranderd. Dat is goed te zien op de foto's hieronder. Links de onderdoorgang in oktober 2020, rechts de situatie vandaag,
Oktober 2020

Oktober 2020. Een deel van de oude ringweg is gesloopt. Op de pijlers zou even later een tijdelijke brug worden geplaatst. Foto: Raymond Bos.
Klik voor een vergroting (afbeelding: 20201008_hr_werkzaamheden_laan_vd_vrede_eo_foto_id-5245567.jpg)

Lees ook: