7 augustus 2018
Zijn er nog meer ontwerpen want ik krijg niet echt een beeld van wat het later wordt
6 augustus 2018
Hoi Martin, bedankt voor je vraag. Vragen mag altijd! Het onder water zetten van de complete bouwkuip is nogal een kunstje. De beschikbare tijd die we krijgen van ProRail om in een week of weekend de tunnel op zijn plek te zetten is daar simpelweg te kort voor. Niet alleen de bouwkuip waar de tunnel nu staat moet onder water worden gezet maar ook de locatie waar deze naar toe moet. Daarnaast is het technisch zeer uitdagend. De tunnel weegt in totaal circa 6.175.000 kg. Het totale volume van de tunnel is circa 6.000m3. Met een waterdichtheid van 1000kg/m3 betekend dit dat er 6.000.000 kg omhoog geduwd wordt door het water. De tunnel zal dus zonder hulpmiddelen niet gaan drijven. Dit kan eventueel worden opgelost door luchtzakken aan de buitenzijde toe te voegen. Daarnaast is het volledig waterdicht krijgen van de tunnel een risicovolle onderneming. Het gewicht vs. het opdrijvend vermogen is zoals gezegd al niet in ons voordeel waardoor de gevolgen van dit risico direct invloed hebben op het drijfvermogen. Deze oplossing is dus zowel in tijd als in technisch opzicht te risicovol en niet robuust genoeg.
5 augustus 2018
Het is misschien een domme opmerking maar kan de tunnel aan voor en achterkan niet afgesloten worden waarna hij drijvend op zijn plaats gebracht kan worden. Het water kan worden betrokken van de vijver en het Winschoterdiep. Er zal dan wel versteviging van de wanden en eventueel de bodem van de bouwput plaats moeten vinden. En een aantal groot debiet pompen zullen gebruikt moeten worden om de plaatsing op een vlotte manier te laten plaats vinden. (voor het leeg pompen van van de bouw put)
5 augustus 2018
Ik begrijp dat het lastig is, als je opeens één van de deel klussen naar voren moet trekken, om alle voorbereiding en documenten die daarbij horen klaar te hebben. Aan de andere kant begrijp ik niet dat dit een probleem is omdat dit volgens mij sowieso al een van de eerst volgende klussen zou worden. Redenen als "negative gevolgen voor de gebouwde omgeving, in de weg liggende kabels en leidingen (zijn die om legging nu nog niet klaar?) en een verstoorde grondwaterhuishouding in de omgeving" zijn niet nieuw of anders. Deze zaken moesten sowieso al op tafel komen en als die nu nog bedacht moeten worden is er naar mijn mening toch iets goed mis met de planning van het project. (Ook het personeels te kort komt niet als een donderslag bij heldere hemel.) Ik vraag me dan ook af waarom er, schijnbaar, zo overhaast begonnen wordt aan de ombouw terwijl dat soort basis documenten er nog niet zijn. Verder begrijp ik niet waarom het intrillen van de dam wanden een afsluiting van een hele rij richting nodig heeft (en waarschijnlijk ook nog 1 of twee rijstroken in de andere rij richting.) Blijkbaar is het bouw ontwerp toch niet zo inventief als men wil doen geloven. Zet een paar knappe koppen bij elkaar die hier een logistieke oplossing voor vinden. De intril machine zelf heeft volgens mij maar twee halve rijstroken in beide richtingen nodig. Ter hoogte van het noordelijke, nu niet gebruikte deel bij het Europaplein, kunnen de damwanden al geplaatst gaan worden en kunnen ze voor het verdere traject naar het Julianaplein daarna aangevoerd worden. Of moeten ze ergens halverwege het wegdek geplaatst worden. Ik kan me niet voorstellen dat dat perse nodig is.
3 augustus 2018
Dit zou nodig zijn voor de doorstroming als ring zuid minder verkeer kon verwerken
3 augustus 2018
@Yme, de camara's zijn bij de oostelijke, noordelijke en westelijke ringweg zijn opgehangen, omdat die wegen de belangrijkste omleidingsroute vormen tijdens de ombouw van de zuidelijke ringweg. De camera’s maken deel uit van een systeem waarmee de verkeerscentrale in Wolfheze de voortgang van het verkeer op de ring kan volgen. Als het verkeer langzaam rijdt, kan de verkeerscentrale via de camerabeelden bepalen wat er aan de hand is en eventueel ingrijpen.
3 augustus 2018
Knullig verhaal waarom moesten er dan allemaal camera's komen bij Oost en noord nu is dit zeker weer weggooid geld
31 juli 2018
Beste Miek, bedankt voor je reactie. De oprit Kempkensberg blijft voorlopig open omdat de zomerstremming niet door is gegaan. De sluiting gebeurt op een later moment. Het is nog niet bekend wanneer. De sluiting van de oprit Kempkensberg is nodig voor de aanleg van de verdiepte ligging tussen het Julianaplein en het Europaplein. Als de oprit sluit, kan het verkeer niet meer vanaf de Hereweg direct de zuidelijke ringweg nemen richting het Europaplein. De oprit naar het Julianaplein (richting Drachten) blijft wel beschikbaar. Voor verkeer richting Hoogezand en richting Delfzijl worden omleidingsroutes ingesteld.
31 juli 2018
Wat blijft het stil n.a.v. mijn post.... en dat snap ik wel! Het is ook niet uit te leggen... Wat een dikke puinhoop wordt het in het zuiden van de stad. Denk dat ik m’n wagen maar de deur uit doe... Ooh wacht .... wellicht was dat de bedoeling ;) Dat ik dat niet meteen doorhad...
30 juli 2018
Oké, dank je voor je reactie.