canvas-20180911_131631 paviljoen nieuwe belijning

Buitenzijde Paviljoen Ring Zuid opgevrolijkt

John13 september 2018


Paviljoen Ring Zuid aan de Muntinglaan heeft een nieuw uiterlijk gekregen. Het donkergroene gebouw is voorzien van vrolijke oranje en lichtgroene lijnen. Naast het paviljoen wordt gewerkt aan de aanleg van een ‘paviljoentuin’.

Het informatiecentrum van Aanpak Ring Zuid is in augustus open gegaan. Al aardig wat belangstellenden hebben er een kijkje genomen. Bezoekers kunnen in het paviljoen informatie krijgen over de plannen en de stand van zaken van de uitvoering. Blikvanger is de grote maquette. Studenten zijn aanwezig om alle vragen te beantwoorden. Het paviljoen is ook de uitvalsbasis voor excursies en rondleidingen.

Het ontwerp van de nieuwe buitenzijde is gemaakt door studenten van Academie Minerva. De lijnen hebben de kleuren van het logo van Aanpak Ring Zuid. Ze staan symbool voor de verbinding tussen de plannen en de buitenwereld. Binnen in het paviljoen komen de lijnen in het ontwerp terug.

Paviljoentuin

Naast het paviljoen, op een deel van de parkeerplekken, bouwen we aan een paviljoentuin. Hierin gaan we materialen laten zien die worden gebruikt bij de ombouw van de zuidelijke ringweg. Denk hierbij aan lichtmasten, geluidsschermen, bakstenen voor de viaducten, de aankleding van het Zuiderplantsoen en hekwerken. We verwachten dat de paviljoentuin eind dit jaar open gaat.

Openingstijden

Ben je in de buurt van het paviljoen, kom dan eens langs voor een kopje koffie. Het paviljoen is van dinsdag tot en met vrijdag open van 13.00 uur tot 17.00 uur.


Lees ook: