logo_nieuwsbrief

Aanpak Ring Zuid | Operatie Julianaplein

18 maart 2022

Sinds 28 februari is Operatie Julianaplein in fase 4. Deze fase duurt vier weken, tot 28 maart. In deze fase sluiten we de tijdelijke brug over het Noord-Willemskanaal aan op de N7 en de A28. Ook ontmantelen we het ‘oude’ Julianaplein. De werkzaamheden verlopen volgens planning. Het verkeer in de stad was deze week drukker dan in de afgelopen weken. Daarom ontstonden er op verschillende plekken opstoppingen.

We herhalen onze oproep om zo mogelijk de auto te laten staan. Werk thuis, als dat kan. Pak de fiets of maak gebruik het OV.

Verkeersdrukte blijft beheersbaar – Voortgang Operatie Julianaplein #5

#5

Van 11 februari tot 9 mei 2022 werken we in Groningen aan Operatie Julianaplein. In deze vijfde aflevering blikken we terug op de periode 9 t/m 15 maart.

Slimme vraag: waarom staan die verkeerslichten zo kort op groen?

SV- verkeerslichten

Er lijkt iets aan de hand met de verkeerslichten in de stad Groningen. Sommige verkeerslichten staan maar heel kort op groen en springen dan alweer op rood.  Wat is er aan de hand?

Slimme vraag: wat gebeurt er met de Muntingbrug, het fietsbruggetje over het Noord-Willemskanaal?

Muntingbrug

Misschien komt het omdat de Muntingbrug zich om de hoek van ons informatiecentrum bevindt, maar we krijgen veel vragen over deze fietsbrug over het Noord-Willemskanaal. Blijft deze brug bestaan? Het korte antwoord: ja, maar het wegdek wordt gerenoveerd. De brug zal langere tijd buiten gebruik zijn.

Voortgang werkzaamheden vanuit de lucht | 8 maart 2022 | Foto's: Rijkswaterstaat

JPL

In dit fotoalbum nemen we je mee vanuit de lucht naar de vier deelgebieden: Oost, Zuiderplantsoen, Julianaplein en West.We laten je per deelgebied zien waar we nu staan en waar we naar toe werken.

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.