logo_nieuwsbrief

Aanpak Ring Zuid | Operatie Julianaplein

1 april 2022

Sinds maandag 28 maart is Operatie Julianaplein in fase 5. Deze fase duurt tot 6 mei. In deze fase slopen we de oude Papiermolentunnel, aan de oostzijde van het oude Julianaplein. Ondanks het weer verlopen de werkzaamheden volgens planning. Het verkeer in de stad was deze week veel drukker dan in de afgelopen weken. Daarom ontstonden er op verschillende plekken opstoppingen.

We herhalen onze oproep om zo mogelijk de auto te laten staan. Werk thuis, als dat kan. Pak de fiets of maak gebruik het OV.

Verkeer moet nog wennen aan nieuwe fase - Voortgang Operatie Julianaplein #7

7

Van 11 februari tot 9 mei 2022 werken we in Groningen aan Operatie Julianaplein. In de zevende aflevering van ons voortgangsbericht blikken we terug op de periode 23 t/m 29 maart.

Slimme vraag: waarom is er tijdelijk eenrichtingsverkeer in de Helperzoomtunnel?

helperzoomtunnel

Vanaf 28 maart tot 9 mei geldt er in de Helperzoomtunnel eenrichtingsverkeer. Auto’s kunnen alleen in oostelijke richting door de tunnel, dus de wijk Helpman uit. Voor veel mensen is dit een dagelijks ongemak. Waarom is de tunnel niet gewoon open?

Sloop Papiermolentunnel via webcam te volgen

papiermolentunnel

Vandaag zijn we gestart met de sloop van de Papiermolentunnel. Aan de zijde van de Rivierenbuurt hebben we een tijdelijke webcam geplaatst, zodat de werkzaamheden voor iedereen vanuit huis te volgen zijn.

Video: opening nieuwe oprit vanaf Laan Corpus den Hoorn richting Julianaplein

video

In het westen van de stad Groningen is een nieuwe oprit geopend. Via deze oprit kan het autoverkeer vanaf Laan Corpus den Hoorn direct de zuidelijke ringweg op richting Julianaplein. Dit verkeer hoeft niet meer via het Vrijheidsplein.

Kraanmachinist en verkeersregelaar Edze van der Laan: "Ik heb een fantastische dubbelrol in dit megaproject"

edze

Vanuit zijn 'bakkie' op zeventig meter hoogte heeft torenkraanmachinist Edze van der Laan een fantastisch uitzicht over Groningen. Op dit moment staat hij echter met beide benen op de grond om de torenkraan bij de Brailleweg met een afstandsbediening te bedienen. Wel zo handig, want zo kan Edze ieder moment bijspringen als verkeersregelaar. Wij lopen een dagje met hem mee.

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.