logo_nieuwsbrief

Aanpak Ring Zuid | Algemeen

8 december 2022

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Deze belangrijkste toegangspoort van de stad dreigt dicht te slibben door de grote groei die Groningen doormaakt. De ombouw van de zuidelijke ringweg verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

Onze aanpakkers werken hard door om Groningen klaar te maken voor de toekomst. We hebben al veel gedaan, maar er is nog heel veel te doen!

Afritnummers zuidelijke ringweg gewijzigd

221204 afrit en oprit Groningen-Europapark Beeldnummer 0361

Op 2 december is de nieuwe afrit van de ringweg naar de Europaweg open gegaan. Tegelijk is de nummering van de afritten op de zuidelijke ringweg voor verkeer vanaf het Julianaplein aangepast. De nieuwe afrit heeft nummer 37 gekregen en heet nu Groningen-Europapark. De afrit naar Helpman is 36b geworden. De afrit naar Driebond/Eemspoortheeft nu nummer 38 gekregen, en heet voortaan Groningen-Zuidoost.

Groningen krijgt Kerst-Reuzenrad aan de Ring

reuzenrad_aan_de_ring_logo_liggend

Vanaf 22 december steekt vanaf de bouwplaats Julianaplein aan de zuidelijke ringweg tien dagen lang een reuzenrad boven alle werkzaamheden uit. Het reuzenrad is met name bedoeld voor de inwoners en ondernemers van de stad Groningen. Op die manier willen de partijen Combinatie Herepoort, Groningen Bereikbaar, Gastvrij Groningen samen met Aanpak Ring Zuid, iedereen de mogelijkheid geven om met eigen ogen de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg te bekijken. Het rad blijft tien dagen staan.

Werkzaamheden Hoornsediep oostzijde lopen uit

werkzaamheden_hoornsediep

De werkzaamheden voor de herinrichting van het Hoornsediep oostzijde duren langer dan aangekondigd. Door leveringsproblemen en een tekort aan werknemers zijn we een paar weken langer bezig. De verwachting is dat het Hoornsediep op 22 december weer open gaat.

Nieuw ontwerp verkeersplein Brailleweg gepresenteerd

impressie_4b_julianaplein_papiermolen_2022

Woensdag 23 november is op een inloopbijeenkomst voor bewoners van de Rivierenbuurt het nieuwe ontwerp voor het verkeersplein (ovonde) bij de Brailleweg gepresenteerd. Ongeveer 40 belangstellenden kwamen een kijkje nemen.

Renovatie viaduct Van Iddekingeweg gaat verder

20220919_viaduct_van_iddekingeweg_raymond_bos-rdb_producties_beeldnummer_04930

De komende vier weken werken we verder aan het viaduct van de A28 over de Van Iddekingeweg. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het renoveren van het dek aan de kant van het Overwinningsplein. Daarnaast gaan we beton storten en we plaatsen de siersteenstrips met rode bakstenen. Voor het autoverkeer is de onderdoorgang achttien dagen afgesloten, alleen overdag. Het verkeer op de A28 heeft geen last van de werkzaamheden.

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.