20220919 Viaduct Van Iddekingeweg header - Raymond Bos-RDB Producties Beeldnummer 04930

Renovatie viaduct Van Iddekingeweg gaat verder

John16 november 2022Julianaplein


De komende vier weken werken we verder aan het viaduct van de A28 over de Van Iddekingeweg. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het renoveren van het dek aan de kant van het Overwinningsplein. Daarnaast gaan we beton storten en we plaatsen de siersteenstrips met rode bakstenen. Voor het autoverkeer is de onderdoorgang achttien dagen afgesloten, alleen overdag. Het verkeer op de A28 heeft geen last van de werkzaamheden.

In tegenstelling tot sommige andere viaducten wordt het viaduct over de Van Iddekingeweg niet vervangen, maar vernieuwd. Aan de zijde van de Van Iddekingeweg (de oostzijde) hebben we al renovatiewerkzaamheden gedaan. Nu doen we dat ook de zijde aan de kant van het Overwinningsplein (westzijde). Na de renovatie kan het viaduct weer voor langere tijd mee.

20221116 plattegrond Van Iddekingewegviaduct
De onderdoorgang van de A28 bij de Van Iddekingeweg. Kaart: OpenStreetMap

Afsluiting

De onderdoorgang is vanaf maandag 21 november tot en met vrijdag 16 december afgesloten voor autoverkeer (behalve op vrijdag 2 en vrijdag 9 december). De afsluiting is alleen overdag (van 7.00 uur tot 17.00 uur) en alleen op werkdagen. Automobilisten kunnen omrijden via de Van Ketwich Verschuurlaan. Kijk voor meer informatie over de omleidingsroute het artikel Werkzaamheden viaduct Van Iddekingeweg van Groningen Bereikbaar.

In de avonden, de nachten en de weekenden kunnen auto’s wel onder de onderdoorgang door.

De afsluiting geldt niet voor voetgangers, fietsers, bussen en de hulpdiensten zoals brandweer en ambulances. Zij kunnen de werkzaamheden passeren.

In het filmpje hieronder vertelt Bert Kramer van Combinatie Herepoort meer over de werkzaamheden en de afsluiting.

Vervolg

Volgend jaar werken we bij deze onderdoorgang nog aan de faunapassage en zijn er nog extra betonwerkzaamheden nodig.


Lees ook: