Aanpak Ring Zuid | 31 mei 2024 | Algemeen

31 mei 2024

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Dit project verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

In deze editie onder andere:

> Rijd je wel eens over de Paterswoldseweg, dan zal het je zijn opgevallen dat we aan het werk zijn bij de onderdoorgang. Eerst richten we de oostzijde definitief in, dan de westzijde. Zowel in de auto als op de fiets kun je de werkzaamheden passeren.
> Op 8 juni is het Dag van de Bouw. Wil je meedoen aan een van onze fietsexcursies, geef je dan snel op.
> Vanwege Operatie Ring Zuid is het druk in de stad. Laat de auto staan als dat kan, ga op de fiets of stap in het openbaar vervoer. Moet je toch echt met de auto? Kies voor Rondje Ring, dat is sneller en relaxter dan dwars door de stad.

Herinrichting Paterswoldseweg duurt tot 6 september

20240528 - paterswoldseweg 20240521_154748

Vanaf eind april tot 6 september werken we aan de definitieve inrichting van de onderdoorgang bij de Paterswoldseweg. Eerst richten we de oostzijde definitief in, dan de westzijde. Het auto- en fietsverkeer kan via tijdelijke wegen passeren.

Tijdelijk uitkijkpunt Muntinglaan afgebroken

20240530 uitkijkpunt muntinglaan index - DJI_0591

Het tijdelijke uitkijkpunt naast informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid aan de Muntinglaan is afgebroken. Op de locatie van het uitkijkpunt zijn werkzaamheden nodig voor het definitief inrichten van de zuidelijke ring.

Paviljoen, Beleefplein en fietsexcursies tijdens Dag van de Bouw 8 juni

20240523 - aankondiging Dag van de Bouw - 20230617_JvK_dag van de bouw_03

Op zaterdag 8 juni (van 10.00 tot 16.00 uur) heten we je van harte welkom op de Dag van de Bouw. Ga mee met een van de fietsexcursies of kom langs op het Beleefplein bij Paviljoen Ring Zuid.

Update Operatie Ring Zuid #10: Volg aangegeven omleidingsroutes | viaduct Oude Winschoterdiep wordt gesloopt

20240530 - sloop ringweg - 2024-05-29 at 14.33.31 - sloop - foto ARZ

Groningen Bereikbaar en Aanpak Ring Zuid brengen elke week een voortgangsbericht uit over Operatie Ring Zuid. In deze update informeren we over de periode 22 mei tot en met 29 mei. Deze week sprong vooral de afbraak van het viaduct bij het Oude Winschoterdiep in het oog. Op de weg blijft het druk.

Fietsexcursie 6 juni 2024: een groene ringweg

20230923_JvK_Burendag_09

Stap donderdagavond op de fiets en ga mee op natuurexcursie. Onze ervaren gidsen nemen je mee langs mooie of bijzondere 'groene' plekken langs de zuidelijke ringweg. Tijdens deze twee uur durende fietsexcursie ga je zien wat er wordt gedaan om de bijzondere flora en fauna langs deze drukke route te beschermen.

We vertrekken om 19.30 uur. Meld je aan via onze website.

Meewerken aan Operatie Ring Zuid: we kunnen het allemaal

3

Automobilisten die tijdens Operatie Ring Zuid door de stad Groningen rijden, krijgen te maken met verkeersopstoppingen en vertragingen. Aanpak Ring Zuid en Groningen Bereikbaar roepen iedereen op: vertrek op tijd, bewaar je geduld en houd je aan de verkeersregels. Zoals we met rijles hebben geleerd: rijd pas een kruispunt op als je zeker weet dat je hem kunt oversteken. Tip: Rondje Ring is sneller en relaxter dan dwars door de stad.

Informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid

Aanpak Ring Zuid Burendag 25sept21 - Mariska de Groot - websize-1016

In ons informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid kun je terecht voor alles wat je wilt weten over Operatie Ring Zuid. Je vindt er de meterslange maquette, filmpjes, foto's en informatiemateriaal. Onze voorlichters helpen je graag om antwoord te vinden op jouw vragen.

Muntinglaan 2
Geopend: woensdag, donderdag en vrijdag van 13.30 uur tot 16.00 uur.

Operatie Ring Zuid: vaststaan of meebewegen, wat doe jij?

Keyvisual_kernboodschap_Liggend_16-9 (2)

Operatie Ring Zuid van 22 maart - 2 september. De werkzaamheden leveren ernstige en onvermijdelijke verkeershinder op in de hele stad. Werk daarom thuis, als dat kan. Pak de fiets of reis met het OV.

Meer informatie

  • De actuele afsluitingen voor het autoverkeer vind je op de pagina Wat is dicht?.
  • Waar kun je op de fiets wel en niet langs? Dat zie je op de pagina Fietsafsluitingen van Groningen Bereikbaar.
  • Wat is de planning van de sloop van de oude ringweg? Raadpleeg ons spoorboekje.
  • Bekijk de laatste bewonersbrieven in onze bibliotheek.
  • Vragen over werkzaamheden, verkeer en bereikbaarheid? Stel ze gemakkelijk via Loket Verkeer & Werkzaamheden

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.