20240528 - paterswoldseweg header 20240521_154748

Herinrichting Paterswoldseweg duurt tot 6 september

John28 mei 2024


Vanaf eind april tot 6 september werken we aan de definitieve inrichting van de onderdoorgang bij de Paterswoldseweg. Eerst richten we de oostzijde definitief in, dan de westzijde. Het auto- en fietsverkeer kan via tijdelijke wegen passeren.

20240528 paterswoldseweg v2 165105
De Paterswoldseweg loopt onder de zuidelijke ringweg door. Aan de noordzijde ligt de Muntinglaan. Aan de zuidzijde van de ringweg ligt de Laan van de Vrede, zowel aan de westzijde als de oostzijde van de Paterswoldseweg. Plattegrond: OpenStreetMaps,

De Paterswoldseweg is momenteel verlegd naar de westzijde. Er is een tijdelijk fiets- en voetpad en een tijdelijke rijbaan aangelegd. Aan de oostzijde van de Paterswoldseweg richten we een fietspad in. Deze nemen we op 10 juni in gebruik. Ook werken we aan een nieuwe rijbaan, die op 14 juni in gebruik wordt genomen.

De kruising met de Laan van de Vrede aan de oostzijde van de Paterswoldseweg is gedurende deze periode afgesloten voor autoverkeer. Ook de kruising met de Muntinglaan is voor auto’s afgesloten. Tot eind mei kunnen fietsers gebruikmaken van het tijdelijke fietspad.

Vanaf 15 juni

In de nacht van 14 op 15 juni gaan wij het verkeer omzetten naar het nieuwe deel aan de oostzijde van de Paterswoldseweg.

Van 15 juni tot 26 juli werken we aan de westzijde van de Paterswoldseweg. In deze periode is het eerste deel van de Laan van de Vrede-westzijde afgesloten. Het verkeer richting het centrum maakt dan gebruik van het nieuwe fietspad en de nieuwe rijbaan. Het verkeer in de andere richting kan dan gebruikmaken van het tijdelijke fiets- en voetpad en de tijdelijke rijbaan.

Van 2 tot en met 6 september

Van maandag 2 tot en met vrijdag 6 september brengen we op de Paterswoldseweg de deklagen en belijning aan en werken we de laatste puntjes af. Dat doen we bewust pas in september, omdat dan de nieuwe zuidelijke ringweg geopend is. De onderdoorgang is in deze week dicht. Dat geldt ook het fietspad aan beide zijden van de weg en de kruisingen met de Laan van de Vrede, de Expositielaan en de Muntinglaan. Op 6 september is de onderdoorgang weer open.


Lees ook: