Nieuwsbrief Aanpak Ring Zuid

30 juni 2023

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Dit project verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

In deze nieuwsbrief meer informatie over de zomerwerkzaamheden. In juli en augustus zijn er veel wegwerkzaamheden en afsluitingen. Het advies is om voor vertrek je route te checken. Maar ook tot de zomer zitten we niet stil. Komende week gaan we aan de slag bij de Bornholmstraat en het Lübeckpad.

Zomer 2023: het volledige overzicht

20220811 ijsjes uitdelen 1 - foto John Brouwer ARZ

De zomer is begonnen en het werk aan de zuidelijke ringweg gaat gewoon door. Sterker nog: we gooien er een schepje bovenop. De lijst aan zomerwerkzaamheden is deze keer bijna te lang om op te noemen. Het advies is dan ook om voor vertrek met de auto te checken waar je wel en niet langs kunt. Bijvoorbeeld op de kaart ‘Wat is dicht’ op onze website. Of kies voor het OV of de fiets.

Rotondes en onderdoorgang Bornholmstraat afgesloten vanwege definitieve inrichting

De rotondes en de onderdoorgang van de zuidelijke ringweg op de Bornholmstraat gaan we verder definitief inrichten. Daarom is dit deel van de Bornholmstraat afgesloten van maandag 3 juli 07.00 uur tot en met vrijdag 7 juli 15.00 uur.

Fietspad Lübeckpad komende week dicht

20230630 - 20230426 oprit Bornhomstraat - foto Aanpak Ring Zuid

Van maandagochtend 3 juli (07.00 uur) tot en met vrijdagmiddag 7 juli (15.00 uur) werken we op het Lübeckpad aan de definitieve inrichting. Dit is het fietspad tussen de Europaweg en de Bornholmstraat, aan de noordkant van de ringweg. Fietsers kunnen omrijden via de Bornholmstraat en het nieuwe fietspad langs de Europaweg.

Expertavond geeft antwoord op je vragen over de routes in De Wijert deze zomer

20230207 Vondellaan - foto Aanpak Ring Zuid

Woon je in De Wijert en wil je weten wat de zomerwerkzaamheden van 2023 betekenen voor de routes in jouw wijk? Niet alleen voor de auto, maar ook voor fietsers en voetgangers? Kom dan naar de Expertavond zomerwerkzaamheden op donderdag 6 juli in MFC De Wijert aan de P.C. Hooftlaan 1. Experts van Aanpak Ring Zuid en Combinatie Herepoort geven antwoord op al je vragen.

Zomer 2023: tot september veel werkzaamheden en afsluitingen tussen Hoogkerk en het Julianaplein

Tussen 10 juli en 4 september 2023 zijn er veel werkzaamheden en afsluitingen tussen het Hoogkerk en het Julianaplein. We werken onder andere aan de definitieve inrichting van de A7/N7 tussen Hoogkerk en het Vrijheidsplein. In dit artikel een overzicht van alle werkzaamheden en afsluitingen in dit gebied.

STRAKS: Oude Winschoterdiep

In de toekomst gaat de verdiepte ligging van de zuidelijke ringweg onder het Oude Winschoterdiep door. Het kanaal blijft bestaan, maar op de plek van de ringweg is het water minder dan een meter diep.

Clustermanager Raymond Krukkert (Aanpak Ring Zuid): ’We gaan de zeven weken zomerafsluiting op de ringweg optimaal benutten’

Raymond Krukkert is bij Aanpak Ring Zuid verantwoordelijk voor cluster (deelgebied) Oost. “Deze zomer gaan we de hoge Euvelgunnerbrug in de zuidelijke ringweg vervangen. Daardoor is de zuidelijke ringweg gedurende zeven weken in beide richtingen dicht. Het goede nieuws: na de zomer is deelgebied Oost zo goed als klaar.”

Meer informatie

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.