logo_nieuwsbrief

Aanpak Ring Zuid | Algemeen

27 mei 2022

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Deze belangrijkste toegangspoort van de stad dreigt dicht te slibben door de grote groei die Groningen doormaakt. De ombouw van de zuidelijke ringweg verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

Onze aanpakkers werken hard door om Groningen klaar te maken voor de toekomst. We hebben al veel gedaan, maar er is nog heel veel te doen!

Aanpak Ring Zuid start campagne met de bouwers in de hoofdrol

bouwers

Ineens hangen er allemaal posters in de stad met bouwvakkers erop. Ze horen bij de nieuwe campagne die Aanpak Ring Zuid deze week is gestart. ‘Veel gedaan, nog heel veel te doen’, is de boodschap.

Video: de sloop en bouw van de Papiermolentunnel in één minuut

sloop

In april hebben we de oude Papiermolentunnel gesloopt en daarna een nieuwe tunnel opgebouwd. Hiervoor moest ook een stukje van de zuidelijke ringweg worden weggehaald. Deze enorme klus is in dit filmpje teruggebracht tot iets meer dan één minuut.

Video: Brugwachter Fokke Spoelstra draait voor de laatste keer de Julianabrug open

brugwachter

Op 16 mei werd de beweegbare Julianabrug voor de laatste keer bediend. Brugwachter Fokke Spoelstra, die de brug al 38 jaar heeft bediend, had de eer de laatste schepen doorgang te geven.

Nieuwe lichtmasten en portalen op Euvelgunnetracé

oost

Komend weekend gaan we op het ‘Euvelgunnetracé’ nieuwe lichtmasten en portalen plaatsen. Daardoor is de ringweg dicht vanaf knooppunt Euvelgunne naar de aansluiting Westerbroek. In de andere rijrichting is de weg wel open.

Muntingbrug tot voorjaar 2023 dicht vanwege sloop Julianabrug

Muntingbrug

Op vrijdag 13 mei starten we met de sloop van de oude Julianabrug. Vanwege de veiligheid is tijdens de sloop van de Julianabrug de naastgelegen Muntingbrug afgesloten. De Muntingbrug blijft dicht tot het voorjaar van 2023.

Piccardthoftunnel twee keer voor langere tijd dicht

Piccardt

In twee periodes gaan we de Piccardthoftunnel voor fietsers en voetgangers renoveren en verbreden. De tunnel moet tijdens de werkzaamheden dicht. De eerste afsluiting start op maandag 16 mei en duurt tot en met vrijdag 8 juli.

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.