Aanpak Ring Zuid | Algemeen

26 april 2024

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Dit project verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

In deze editie onder andere:

> Op zaterdagochtend 27 april beginnen we met fase 3 van Operatie Ring Zuid. Deze fase duurt ruim een week, tot zondagavond 5 mei. Wat gaan we in deze fase doen?

> In Operatie Ring Zuid verbinden we de nieuwe delen van de zuidelijke ringweg met elkaar. Dat heeft ook gevolgen voor het fietsverkeer. Op sommige plekken ontstaan nieuwe routes, op andere plekken gaan routes (tijdelijk) dicht. Wat verandert er voor de fietsers de komende week? Een overzicht.

Fase 3 van Operatie Ring Zuid: dit gaan we doen

1

Op zaterdagochtend 27 april beginnen we met fase 3 van Operatie Ring Zuid. Deze fase duurt ruim een week, tot zondagavond 5 mei. Wat gaan we in deze fase doen?

Zaterdag start sloop zuidelijke ringweg

2

Zaterdag begint fase 3 van Operatie Ring Zuid en dat betekent ook het begin van de sloop van de huidige zuidelijke ringweg. Het gaat om het gedeelte tussen het Julianaplein en het Europaplein. Het slopen van de ringweg gaat veel overlast geven voor de direct omwonenden.

Oprit Hereweg richting Julianaplein donderdagavond definitief dicht

5

De ombouw van de zuidelijke ringweg brengt veel mijlpalen met zich mee. De eerstvolgende is de definitieve afsluiting van de oprit vanaf de Hereweg naar het Julianaplein. Donderdagavond om 19.00 uur gaat deze oprit met pensioen.

Update Operatie Ring Zuid #5: Zaterdag start nieuwe fase

4

Groningen Bereikbaar en Aanpak Ring Zuid brengen elke week een voortgangsbericht uit over Operatie Ring Zuid. Vandaag nummer 5. In deze update informeren we over de afgelopen periode 18 tot en met 24 april.

Meewerken aan Operatie Ring Zuid: we kunnen het allemaal

3

Automobilisten die tijdens Operatie Ring Zuid door de stad Groningen rijden, krijgen te maken met verkeersopstoppingen en vertragingen. Aanpak Ring Zuid en Groningen Bereikbaar roepen iedereen op: vertrek op tijd, bewaar je geduld en houd je aan de verkeersregels.

Informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid

Aanpak Ring Zuid Burendag 25sept21 - Mariska de Groot - websize-1016

In ons informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid kun je terecht voor alles wat je wilt weten over Operatie Ring Zuid. Je vindt er de meterslange maquette, filmpjes, foto's en informatiemateriaal. Onze voorlichters helpen je graag om antwoord te vinden op jouw vragen.

Muntinglaan 2
Geopend: woensdag, donderdag en vrijdag van 13.30 uur tot 16.00 uur.

Waar staat de fietskar komende week?

20240110 Fietskar winkelcentrum Paddepoel _121757

Onze voorlichters komen naar je toe tijdens Operatie Ring Zuid! Met de fietskar duiken ze op verschillende plekken in de stad op om je vragen te beantwoorden.

Dinsdag 30 april: Kruispunt Maaslaan/Papiermolentunnel (09.00-11.00 uur)
Woensdag 1 mei: Kruispunt Maaslaan/Papiermolentunnel (09.00-11.00 uur)
Woensdag 1 mei: Plus Meeuwerderweg (16.30 - 17.30 uur)
Donderdag 2 mei: Helperplein (16.30 - 17.30 uur)
Vrijdag 3 mei: -

Operatie Ring Zuid: vaststaan of meebewegen, wat doe jij?

Keyvisual_kernboodschap_Liggend_16-9 (2)

Operatie Ring Zuid van 22 maart - 2 september. De werkzaamheden leveren ernstige en onvermijdelijke verkeershinder op in de hele stad. Werk daarom thuis, als dat kan. Pak de fiets of reis met het OV. Wat doe jij? www.operatieringzuid.nl

Meer informatie

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.