Aanpak Ring Zuid | 23 november 2023 | Algemeen

23 november 2023

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Dit project verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

In deze editie: De A28 richting de stad dit weekend dicht voor groen werkzaamheden. De herinrichting van de Vondellaan wordt deels uitgesteld, maar een deel van de weg gaat weer open. Rij virtueel mee door de verdiepte ligging. Werkzaamheden in beeld aan de Van Ketwich Verschuurlaan en viaduct Stadspark. En zaterdag staat er weer een groene fietsexcursie gepland.

A28 richting stad dit weekend dicht vanwege vergroening

20231123_a28_foto_rijkswaterstaat_cg3a7861_rwsnn_ring_zuid_arz_94_

Komend weekend gaan we de A28 een stuk groener maken. De A28 richting de stad is dit weekend dicht vanaf Groningen-Zuid tot het Julianaplein. De afsluiting begint vrijdagavond 24 november (22:00 uur) en duurt tot maandagochtend 27 november (6:00 uur). In de andere richting is er één rijstrook beschikbaar.

Herinrichting Vondellaan vertraagd en deels uitgesteld, weg deels weer open

20231120_vondellaan_zuidzijde_foto_aanpak_ring_zuid_20231107_090611

De werkzaamheden aan de Vondellaan (tussen de rotonde op de Van Iddekingeweg en de Van Ketwich Verschuurlaan) hebben door het natte weer van de afgelopen tijd vertraging opgelopen. Het werk wordt deels uitgesteld. Het meest zuidelijke deel van de Vondellaan is sinds maandag weer open voor verkeer.

Video: Rijd een stukje mee door de verdiepte ligging

20231122_video_rijd_mee_verdiepte_ligging_

In Groningen leggen we de zuidelijke ringweg voor een deel verdiept aan. In september 2024 gaat de verdiepte ligging open voor autoverkeer. Nu, een maand of tien voor de opening, kun je alvast een stukje meerijden door de verdiepte ligging.

Fotoalbum: Herinrichting Van Ketwich Verschuurlaan

231116_werkzaamheden_van_ketwich_verschuurlaan_raymond_bos_beeldnummer_00644

Op de Van Ketwich Verschuurlaan, ter hoogte van het benzinestation, werken we aan een nieuwe inrichting van de weg. Vanwege de vele regen van de laatste tijd lopen de werkzaamheden uit tot 1 december. Onze fotograaf Raymond Bos nam er afgelopen donderdag een kijkje.

Fotoalbum: Inhijsen liggers viaduct Stadspark

231116_inhijsen_liggers_kw6_raymond_bos_beeldnummer_00528

Op donderdag 16 november hebben we de 'liggers' op het nieuwe viaduct in het Stadspark gelegd. Dat zijn de liggende delen van het viaduct, waar de weg op wordt gebouwd, in dit geval de westelijke ringweg. Onze fotograaf Raymond Bos was erbij.

Fietsexcursie: een groene ringweg

Fietsexcursie_een_groene_ringweg_november

Stap op de fiets en ga mee op gratis ecologische excursie. Onze ervaren gidsen leiden je in twee uur langs mooie of bijzondere plekken langs de zuidelijke ringweg. En ze laten je zien wat er wordt gedaan om de bijzondere flora en fauna te beschermen langs deze drukke route. Beperkte plekken beschikbaar, dus meld je snel aan!

Meer informatie

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.