20231122 video rijd mee verdiepte ligging header

Video: Rijd een stukje mee door de verdiepte ligging

John22 november 2023Zuiderplantsoen


In Groningen leggen we de zuidelijke ringweg voor een deel verdiept aan. In september 2024 gaat de verdiepte ligging open voor autoverkeer. Nu, een maand of tien voor de opening, kun je alvast een stukje meerijden door de verdiepte ligging.

De verdiepte ligging wordt ruim een kilometer lang en ligt tussen de Hereweg en het Oude Winschoterdiep. Bovenop de ringweg leggen we drie deksels, met daar tussenin twee openingen. Op de deksels komt een nieuw park, het Zuiderplantsoen. Als automobilist rijd je daar straks dus onderdoor!

De ringweg heeft in het verdiepte gedeelte straks in beide richtingen vier rijstroken. We werken nu nog hard aan de aanleg ervan. Het beton voor de verdiepte ligging is voor een groot deel al gestort. Ook de aankleding, met baksteenstrips en geluidsabsorberende wanden, is al een eind gevorderd. We zijn nu vooral bezig met het aanbrengen van technische installaties.

Video's

In deze twee video’s kun je alvast een kijkje nemen in de verdiepte ligging. Voor de duidelijkheid: het is nog lang niet af!

In de eerste video rijd je vanaf de westelijke opening (ongeveer bij het DUO-gebouw) richting het Julianaplein. In de tweede video start je in de oostelijke opening (ongeveer bij appartementencomplex en De Frontier) en rijd je richting het Europaplein. De video’s zijn gemaakt in november 2023. De opnames zijn versneld weergegeven, omdat we vanwege de veiligheid op de bouwplaats stapvoets rijden.

Rij mee richting Julianaplein

Rij mee richting Europaplein


Lees ook: