20231120 Vondellaan zuidzijde header - foto Aanpak Ring Zuid - 20231107_090611

Herinrichting Vondellaan vertraagd en deels uitgesteld, weg deels weer open

John20 november 2023Julianaplein


De werkzaamheden aan de Vondellaan (tussen de rotonde op de Van Iddekingeweg en de Van Ketwich Verschuurlaan) hebben door het natte weer van de afgelopen tijd vertraging opgelopen. De werkzaamheden van fase 3a lopen uit tot 15 december. Besloten is om fase 3b van de werkzaamheden uit te stellen tot volgend jaar. Daarom gaat het meest zuidelijke deel van de Vondellaan vandaag weer open voor verkeer.

Sinds begin november werkt Combinatie Herepoort op het zuidelijke deel van de Vondellaan. Dit is fase 3 van de werkzaamheden aan de Vondellaan. In fase 1 werd het noordelijk deel heringericht. In fase 2 hebben we de rotonde aangepakt. Nu, in fase 3, werken we aan het zuidelijke deel. De weg tussen de rotonde bij de Van Iddekingeweg en de Van Ketwich Verschuurlaan krijgt een nieuwe inrichting. Ook wordt de riolering deels vervangen. De werkzaamheden stonden gepland tot 20 november 2023.

Vertraging

Helaas hebben de werkzaamheden door het slechte weer vertraging opgelopen. Daardoor dreigde de situatie dat de weg tijdens de kerstvakantie opengebroken is terwijl we geen werkzaamheden verrichten. Om dat te voorkomen, hebben we besloten de laatste fase (fase 3b) van de werkzaamheden uit te stellen. Het gaat om de werkzaamheden op het meest zuidelijke deel van de weg. In de afbeelding hieronder hebben we dat aangegeven met een groene lijn.

20231120 Vondellaan zuidzijde nieuwe planning
De Vondellaan ten zuiden van de rotonde. De groene lijn is het deel van de weg dat nu weer open gaat. In het rood het deel dat we nog afmaken tot half december.

Het deel van de Vondellaan dat op de afbeelding rood is gekleurd, gaan we nu nog afmaken. We verwachten dat dit uiterlijk op 15 december 2023 gereed is.

Op maandag 20 november halen we op het meest zuidelijke deel van de Vondellaan de borden weg. Vanaf dan zijn de weg en de parkeerplaatsen weer beschikbaar voor bewoners.


Lees ook: