20231107 Vondellaan header - foto ARZ _090621

Noordzijde Vondellaan en rotonde Van Iddekingeweg weer open, nu zuidzijde Vondellaan dicht

John6 november 2023Julianaplein


Fietsers en automobilisten kunnen vanaf vandaag weer gebruik maken van de noordzijde van de Vondellaan en de rotonde met de Van Iddekingeweg. De Vondellaan en de rotonde zijn heringericht en hebben nu vrijliggende fietspaden. Het verkeer kan op de rotonde nog niet de weg in zuidelijke richting nemen. Op dit stuk van de Vondellaan, richting Van Iddekingeweg, gaan we nu beginnen.

Vondellaan

De Vondellaan heeft een nieuwe inrichting gekregen. Dat was nodig, omdat de Vondellaan veel meer verkeer te verwerken krijgt dan in het verleden. De Vondellaan heeft sinds kort een directe aansluiting op de ringweg. Zo kun je vanaf de Vondellaan de zuidelijke ringweg op richting Europaweg. In 2024 wordt ook de aansluiting vanaf de Vondellaan richting Hoogkerk/Drachten gemaakt.

De nieuwe inrichting houdt onder andere in dat er nu vrijliggende fietspaden langs de Vondellaan liggen. Ook zijn er veilige oversteekpunten voor voetgangers gemaakt.

20231106 Vondellaan-18 - foto Raymond Bos 20230917
De werkzaamheden op de Vondellaan, die nu afgerond zijn. Foto: Raymond Bos (september 2023).

Nu de werkzaamheden op het noordelijke deel van de Vondellaan zo goed als klaar zijn, gaan we verder met het zuidelijke deel. Dat is het deel vanaf de rotonde met de Van Iddekingeweg tot aan de Van Ketwich Verschuurlaan. We gaan hier een deel van de riolering vervangen en de weg opnieuw inrichten. Dit gedeelte is nu voor alle verkeer afgesloten tot 22 december 2023.

20231106 plattegrond Vondellaan afsluiting zuidzijde
De zuidzijde van de Vondellaan is dicht voor alle verkeer tot 22 december 2023.

Rotonde Van Iddekingeweg

Ook de rotonde van de Vondellaan en de Van Iddekingeweg is vandaag weer opengegaan voor auto's en fietsers. Alleen de aansluiting in zuidelijke richting, naar de Van Ketwich Verschuurlaan, is vanwege de werkzaamheden nog dicht.

Van Ketwich Verschuurlaan

Vandaag zijn ook de werkzaamheden op de Van Ketwich Verschuurlaan begonnen. Tussen de Van Ketwich Verschuurbrug en de Vestdijklaan brengen we asfalt aan.


Lees ook: