Scherm­afbeelding 2023-10-30 om 13.45.36

Herinrichting Van Ketwich Verschuurlaan

Sanne30 oktober 2023Julianaplein


De Van Ketwich Verschuurlaan gaan we tussen 6 en 20 november herinrichten. Tijdens deze werkzaamheden is de weg voor autoverkeer dicht in westelijke richting. Dus je kunt dan niet met de auto van de Van Ketwich Verschuurlaan richting Laan Corpus den Hoorn. Fietsers kunnen er ook niet langs. Zij worden omgeleid via de Van Iddekingeweg. Let op: het bericht is gewijzigd.

Herinrichting

Tussen de Van Ketwich Verschuurbrug en de Vestdijklaan brengen we nieuw asfalt aan. Daarvoor moeten we eerst het oude asfalt verwijderen. Ook het fietspad en het voetpad krijgen nieuw asfal

t en nieuwe bestrating. We passen ook de verkeerslichtinstallatie bij de op- en afritten aan. De werkzaamheden voeren we uit in twee fases.

Fase 1

Fase 1 duurt van maandagochtend 6 november (07.00 uur) tot vrijdagochtend 17 november (07.00 uur). Tijdens deze werkzaamheden is het niet mogelijk om met de auto van de Van Ketwich Verschuurlaan naar Laan Corpus den Hoorn te rijden. Ook kun je in deze periode vanaf De Wijert niet oprit 39 richting de A28 (naar het Julianaplein) gebruiken.

Tijdens deze werkzaamheden is het fiets- en voetpad aan de zuidzijde van de weg dicht. Aan de noordzijde zijn in deze periode werkzaamheden van de gemeente. Daarom is een deel van dat fietspad dicht, tussen de Spieghelstraat en de Vondellaan. Fietsers en voetgangers vanuit Helpman worden omgeleid via de Van Iddekingeweg. Je kunt in deze periode niet de Vondellaan zuidzijde oversteken, want daar zijn we ook aan het werk.

Kaartje automobilisten - Ketwich Verschuurlaan
Afsluitingen automobilisten in fase 1: van maandag 6 november tot vrijdag 17 november
Kaartje fietsers - Ketwich Verschuurlaan
Afsluitingen fietsers fase 1 en 2: van maandag 6 november t/m maandag 20 november

Fase 2

In fase 2, van vrijdagochtend 17 november (07.00 uur) tot maandagmiddag 20 november (17.00 uur), is het hele kruispunt dicht. Ook voor fietsers en voetgangers. Het benzinestation van Shell is op vrijdag en zaterdag vanaf de oostzijde nog bereikbaar.

Scherm­afbeelding 2023-10-30 om 13.44.30
Afsluitingen in fase 2: van vrijdag 17 november tot maandag 20 november.

Vervolg

Na 20 november zijn we, als we geen onvoorziene zaken tegenkomen, klaar op de Van Ketwich Verschuurlaan. Maar de op- en afritten moeten we nog wel af en toe stremmen om ook daar de punten op de i te kunnen zetten. Oprit 39 richting Julianaplein bijvoorbeeld gaat in 2024 een aantal weken dicht tijdens Operatie Ring Zuid.


Lees ook: